Datum: 25-02-2020 - 00:49
01
jun
'15

Fusieweekend Scouting Bosgeest zeer geslaagd. (foto's)

Het hoge woord is eruit! Scouting Bostreno-Bronsgeest gaan verder onder de naam Scouting Bosgeest. Dat vierde de kersverse groep met een spectaculair weekend! Theater, optredens, klimmen, kabelbanen, stormbanen en nog meer gave spellen! Om 19:00 uur verzamelden...

alle jeugdleden zich op de Brink (zie foto's klik hier), vanwaar zij vertrokken naar het scouting kampeerterrein Baarn. Een locatie waar de scouts al meer dan 40 jaar komen met de jaarlijkse klusdag en een logische locatie om de fusie te vieren.

In Baarn werd bekend gemaakt dat de nieuwe groep Scouting Bosgeest gaat heten, afgeleid van de huidige groepsnamen BOStreno-BronsGEEST. Bij een nieuwe start hoort een nieuw logo en groepskleuren. Bij scouting betekent dit een nieuwe das. In de kampvuurkuil kregen alle leden in de avonds hun nieuwe das uitgereikt en werd het nieuwe groepslogo onthuld.

De leden werden verrast met een film van Professor Ein-Zwie-Drei Stein. Deze professor zou op de geschiedenisboeken van de oude scoutinggroepen letten. Door een explosie in zijn lab zijn alle pagina's verspreid over heel Baarn. Aan de leden van Scouting Bosgeest natuurlijk de taak om de verdwenen pagina's met hun geschiedenis te zoeken en de boeken weer compleet te maken.

Na een gaaf weekend met nachtspellen, smokkelspellen, klimmen op de klimtoren, van de kabelbaan gaan, primitief koken, kussengevechten, rennen over de opblaas stormbaan, estafettes en een optreden van de scoutingband Titus en de Titarina's, waren alle pagina's gevonden en konden de geschiedenisboeken compleet gemaakt worden.

Op zondag werd het weekend afgesloten door de nieuwe voorzitter en hij bracht een nieuw boek mee. Een nieuw geschiedenisboek voor een nieuwe scoutinggroep, met op de eerste pagina natuurlijk een groepsfoto van dit geweldige weekend.

Op zondagmiddag gingen de 100 jeugdleden weer vermoeid maar voldaan naar huis. Na dat alles opgeruimd was door de 50 vrijwilligers, was het weekend dan echt ten einde. Maar voor Scouting Bosgeest begint het natuurlijk pas net!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Scouting Bosgeest? Like ons dan op Facebook via www.facebook.com/scoutingbosgeest.

Foto's PR