Datum: 13-08-2022 - 01:45
31
me
'15

Muzikale topavond bij de BollenProms. (foto's)

Van Andre Hazes tot Paul Simon en van Simone Kleinsma tot Anouk, BollenProms 2015 was een avond van extremen. Maar bovenal was het een avond waarin de muzikale hoogtepunten elkaar in rap tempo opvolgden. De ingetogen, stralende stemmen van Pien en Sophie...

Warmerdam bezorgden het publiek kippenvel met enkele bekende songs uit topmusicals. Het rauwe stemgeluid van Alysia van Horik deed de zaal springen bij de vertolking van ‘Good God’ van Anouk.

De donkere stem van Maurits Draijer kwam prachtig tot zijn recht bij jazzachtige werken van Michel Bubblé en Jacq Hendriks kreeg het voor elkaar om de zaal luidkeels mee te laten zingen bij diverse Nederlandstalige hits, waaronder een medley van André Hazes.

Buitengewoon uniek was de combinatie van klassieke en dancemuziek, gebracht door de DJ’s Gilbert Verhaar en Marco van der Hoorn van G-Mark. Ook zij werden begeleid door de harmonie van “St. Jeanne d’Arc”. De zaal werd omgetoverd tot een heuse disco en weinig toeschouwers konden op dat moment meer stil blijven zitten.

Onder leiding van dirigent Michel de Haas werd het publiek getrakteerd op een vlot doorlopend programma waarbij de harmonie van “St. Jeanne d’Arc” de artiesten begeleidde. Maar voordat de hoofdact begonnen was, kon het toegestroomde publiek genieten van het leerlingenorkest van “St. Jeanne d’Arc”.

Onder leiding van dirigent Jurgen Dijksma hadden zij een leuk en onderhoudend programma in elkaar gezet. Bijzonder was de samenwerking van het leerlingenorkest met Bart Weijers, bekend van ‘The Voice Kids’. Met zijn prachtige stem vertolkte hij een aantal werken, waaronder Halleluja (Lenard Cohen) en Happy (Pharell Williams). Het was prachtig om te zien hoeveel muzikaal talent de Noordwijkerhoutse gemeenschap telt.

Omstreeks 23:00 uur werd het programma afgesloten met een pakkende toegift, een combinatie van Let it Be en Hey Jude waarin orkest en alle artiesten een rol hadden. Nog eenmaal konden alle toeschouwers luidkeels meezingen, waarna het hoofdprogramma werd afgesloten. Tot in de late uurtjes werd er nog lekker doorgefeest en gedanst op muziek van de DJ’s van G-Mark.

Klik hier voor 195 foto's van Marc van der Molen.