Datum: 13-08-2022 - 01:49
30
me
'15

St. Jeanne d’ Arc schenkt trainingspakken aan hulpactie voor Nepal.

Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc heeft de 'oude' trainingspakken van de majorettes aan de hulpactie voor, het door aardbevingen getroffen, Nepal geschonken. Wellicht zijn er nog meer sportverenigingen die kleding of andere spullen aan deze goede bestemming willen schenken...

Ook tenten en regenkleding zijn van harte welkom. Na een reactie op de onderstaande oproep heb ik contact gehad met Saskia. Nu is het transport geregeld en vraag ik uw aandacht voor de onderstaande oproep. U kunt direct contact opnemen, maar u kunt mij ook mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ted Bader.

Artikel uit de hoofddorp courant, 1 mei 2015
Nog geen 24 uur voor de aardbeving in Nepal is Saskia uit Nepal vertrokken na een heftige reis waarin mensen haar aldaar uit een benarde situatie gered hebben. De hoogteziekte was bijna fataal gezien de weersomstandigheden in het Everestgebied. De mensen die geholpen hebben zijn nu al hun bezittingen kwijt of hun huizen zijn onbewoonbaar.

Er wordt nu grote giro555 actie gehouden. Daar wordt om geld gevraagd. Saskia en Renske willen tenten en regenkleding inzamelen.

Omdat Saskia volop in het getroffen gebied rondgetrokken heb, heeft ze ook gezien waar knelpunten zitten. In de week voor de ramp heeft ze het hier (toevallig of niet) uitvoerig met bewoners over gehad.

Over een maand begint de moessonperiode: zeer veel en hevige regenval. In de huidige situatie betekent dit veel extra ziekten, nog meer doden en vervuiling.

Nu kunnen mensen zich nog droog houden, maar als de monsoon start en mensen naast slechte hygiëne ook nog eens nat worden en onderkoeld raken is het leed nog erger.

Daarom hebben Saskia en Renske de handen ineen geslagen en willen ze tenten en regenkleding inzamelen op korte termijn om deze die kant op te brengen.

Ze willen u vragen of u bereid bent om hen te helpen in hun actie.
1. Mogelijk heeft u een tent liggen die u niet meer gebruikt
2. Mogelijk heeft u regenkleding die u niet meer gebruikt.
3. Mocht u toch geld willen schenken of een tent willen bekostigen, wij zijn met grote bedrijven in gesprek om tenten en regenkleding te sponsoren. We willen u dan graag deze gegevens geven.
4. Mogelijk zijn er mensen die door de oproep getriggerd worden die zelf bij een transportorganisatie werken en het door ons opgehaalde pakket willen wegbrengen of kunnen bemiddelen in hun netwerk.

Hopelijk kunnen Saskia en Renske op uw steun en hulp rekenen.

Saskia van der Drift en Renske van der Wals
06-24246710, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto PR van de nieuwe pakken majorettes.