Datum: 28-05-2023 - 04:53
29
me
'15

Optimist trots op Cito-score leerlingen groep 8.

De leerlingen van groep 8 van Cbs De Optimist hebben een prachtig gemiddelde van ruim 540 gescoord op de Cito-eindtoets. Dat is maar liefst 5 punten hoger dan het landelijk gemiddelde (535,3) en fors hoger dan de verwachting aan het begin van het jaar. Volgens Gernand Ekkelenkamp...

bestuurder van PCPO Duin- en Bollenstreek, het bestuur van De Optimist, is deze mooie score mede te danken aan het individueel onderwijs dat er gegeven wordt.

Esther Neve en Carin Bestebreurtje, beiden leerkracht van de bovenbouwgroep, zijn trots op de leerlingen en hun scores. Toch hebben ze een dubbel gevoel. De leerkrachten zeggen: ‘We vinden eigenlijk dat Cito-scores te veel aandacht krijgen. We geloven in het individu achter het cijfer.

We geven kinderen vertrouwen en leggen de lat hoog. Het is heel prettig dat we veel tijd kunnen besteden aan de leerlingen, en ook onze nieuwe methodiek "Alles in 1" werkt stimulerend. Maar alle lof voor "onze" kids, zij hebben de goede scores zelf verdiend.

We zijn heel blij dat ze op hun eigen niveau kunnen starten in het voortgezet onderwijs. We gaan ze missen!’

Dagelijks werken op tablets.

De Optimist biedt boeiend onderwijs in kleine groepen, aan de hand van thema’s. Rekenen en gymnastiek worden als aparte vakken aangeboden. Elke dag werken de kinderen ook op tablets. Ze krijgen Engels vanaf groep 1.

 

Ouders kunnen hun kind elke dag al om 8.00 uur op school brengen. De Optimist werkt met een continurooster. In hetzelfde gebouw zitten kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang De Duinrakkers.

CBS de Optimist is gevestigd aan Duin en Dal 1a in Noordwijkerhout, kijk op www.cbsdeoptimist.nl voor meer informatie over de school.