Datum: 19-02-2020 - 19:33
28
me
'15

Politiek Noordwijkerhout steunt protest tegen windmolens.

In Noordwijk en Katwijk protesteren ze al een lange tijd tegen de windmolens vlak voor de kust. In Noordwijkerhout was het een onderwerp nog niet op de politieke agenda verschenen omdat het strandgebied, ondanks dat veel Noordwijkerhouters er met mooi weer vertoeven,...

eigendom van o.a. Noordwijk is. Maar woensdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte en Wonen, bracht NZLokaal raadslid Van der Klugt het onderwerp nu toch aan de orde.

Het blijkt dat alle fracties na overleg allemaal tegen de windmolens op die plek voor de kust zijn, de windmolens die er onlangs al zijn neergezet staan volgens de politiek ver genoeg uit het zicht.

Maar er zijn plannen dat er nog meer bijkomen en dichterbij (goedkoper) en worden ze ook nog eens hoger. Dit gaat de Noordwijkerhoutse fracties ook te ver en volgens VVD'er Cramer gaat dit ten koste van toeristen en werkgelegenheid.

Raadslid Van Berkum van Groenlinks was ook tegen omdat de windmolens vooral draaien op subsidie en er voldoende andere alternatieven zijn zoals zonnepanelen.

Van der Klugt gaat nu op korte termijn een steunbetuiging aan onder andere Noordwijk en Katwijk uitwerken, waarbij alle fracties unaniem het protest tegen de windmolens gaan steunen die de verschillende kustgemeenten op dit moment voeren.

Ondertussen heeft het windmolenpark voor onze kust Luchterduinen, afgelopen week voor het eerst stroom afgeleverd aan het elektriciteitsnet. Er zijn 31 van de 43 windturbines geplaatst, het windmolenpark moet aan ongeveer 150.000 huishoudens groene stroom gaan leveren.

Foto PR