Datum: 09-08-2022 - 00:43
24
me
'15

Flinke waterlekkage in nieuw-Puyckendam.

Zaterdagavond omstreeks 19.50 uur werd de brandweer van Noordwijkerhout gealarmeerd voor een melding wateroverlast op de Pilarenlaan. Eenmaal ter plaatse bleek dat er een flinke lekkage was in de hal van één van de nieuwe appartementencomplexen van Puyckendam...

Het water kwam uit de centrale meterkast en liep de trap af naar beneden de hal in. Eenmaal in de hal liep het water de liftschacht in en ging het water richting de diverse appartementen op de begane grond.

De bewoners van deze appartementen hebben met man en macht geprobeerd met watertrekkers en handdoeken het water tegen te houden bij hun voordeur. Volgens een bewoonster waren zij al bijna een uur bezig en is er toen toch maar de brandweer gebeld. Ondertussen kwam er ook een gealarmeerde monteur ter plaatse.

De monteur heeft eerst de hoofdkraan dichtgedraaid en zo stopte het lekken. De brandweer heeft met watertrekkers het water van de trap en uit de hal verwijderd en met een waterpomp de liftschacht leeggepompt.

Hoe groot de schade is aan de delen van het complex die onder water hebben gestaan is niet duidelijk. Wel is de lift buitendienst gesteld, een bedrijf gaat deze eerst controleren voordat deze weer gebruikt mag worden omdat een gedeelte onder water heeft gestaan (inmiddels weer hersteld).

Foto's Devin Waasdorp