Datum: 19-05-2022 - 04:33
23
me
'15

Dagboek Roparun Noordwijkerhoutse Runners. (Update 2)

Vandaag zaterdag 23 mei gaat in Parijs de Roparun weer van start. De finish is op maandag 25 mei 2e Pinksterdag tussen 12.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp verschijnen de 'Noordwijkerhoutse Runners' weer aan de start. De leden die deel uitmaken...

van het team van de Runners kunt u zien op hun website, klik hier.

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 'koks' voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees van der Valk, houdt ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot aan de finish toe volgen.

Dagboek Roparun van de Noordwijkerhoutse Runners. (Update 1 klik hier)

Op weg naar Parijs 23 mei 2015.
Zaterdagmorgen vroeg was het gezellig op de Brink, iedereen had er zin in en toch ook wel een beetje spannend. Om 6.00 uur vertrokken de busjes en gingen op weg naar Parijs. Onderweg wordt er in Nazareth nog een bakkie gedaan, natuurlijk om even de benen strekken en als team gezellig bij elkaar (2 busjes) te zijn.

Vandaag gaat de 24e editie van de Roparun van start, de Noordwijkerhoutse Runners doen voor de 8e keer mee. Voor Cees is dit het 5e jaar dat hij meegaat en hij vindt het nog steeds leuk om samen met zijn hardloopmaatje Jan dit te doen. Er doen dit jaar 315 teams mee, zijn er 155 goede doelen en daar is tot nu toe € 1.920.657,70 al voor opgehaald.

Vanmiddag om 13.05 uur starten de eerste teams vanuit Parijs en lopen 11 km per uur en de start van de laatste teams is in de nacht om 2.13 uur en lopen 15 km per uur. In Hamburg starten de eerste teams om 12.20 uur.

Runner Peter, doet ook voor het 5e jaar mee, start om 17.27 uur en gaat 11.5 km per uur lopen. Peter wordt afgewisseld door Sander en als hun etappe erop zit dan is Kees en Wilfried aan de beurt.

Cees start pas laat vanavond want uit hun team van de Runners zijn eerst de dames aan de beurt. Toegang tot het startterrein in Parijs is vanaf 10.00 uur en dan kunnen de teams zich klaar maken voor de start. De prognose van de finishtijd voor de Runners op 2e Pinksterdag in Rotterdam is rond 14.36 uur.

Foto's PR.