Datum: 06-04-2020 - 11:43
23
me
'15

Elan zingt bij Tulpmania en Noordwijks korenfestival.

Elan, het gemengd kwaliteitskoor uit de Bollenstreek zingt deze dagen enkele malen bij het muzikale theaterspektakel Tulpmania in de Molenaar-hallen aan de Loosterweg in Voorhout. Aan deze productie werken bij toerbeurt diverse koren uit de regio mee. Elan heeft afgelopen...

donderdag en zondag al gezongen. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei kunt u dit bijzondere evenement nog bijwonen met Elan.

“Voor de koorleden is Tulpmania een hele uitdaging. Modern-klassieke muziek is tot nu toe nog niet door Elan gezongen”, vertelt dirigent Maurits Draijer. “Maar het kunnen zingen van de bijzondere harmonieën in deze muziek vergroten zeker de zangvaardigheid van onze leden. Daar doen we voor de toekomst natuurlijk weer ons voordeel mee. En natuurlijk is het meezingen in deze geweldige productie een mooie ervaring.”

Voor de koorleden was het tijdens de repetities wel even wennen. De muziek klinkt wat onwennig in de oren en inzetten op het juiste moment is een hele opgave. Er wordt niet alleen muziek gemaakt op muziekinstrumenten, maar ook op diverse attributen, die in een bollenschuur te vinden zijn.

Maar toen enkele leden tijdens de premiére een ander koor bijstonden waren zij meteen overtuigd dat het zeker een zeer bijzondere voorstelling is. Met mooie scènes in een bijzondere setting. En de prachtige, glaszuivere zang van sopraan Jennifer van der Hart is oorstrelend!

Noordwijks Korenfestival

Elan werkt momenteel aan een geheel nieuwe uitbreiding van het repertoire. Tijdens het eerste lustrumconcert, zo’n anderhalf jaar geleden in ‘De Muze’ in Noordwijk, zong Elan tweemaal voor een geheel uitverkochte zaal het repertoire, dat in die vijf jaar vanuit niets was opgebouwd.

Het succes smaakte naar meer en het koor besloot om uitdagender repertoire te gaan zingen. Met onder meer de ‘King Singers’ als voorbeeld werden nieuwe songs met zes- tot achtstemmige arrangementen uitgekozen.

Maar ook van onder meer Caro Emerald, Marco Borsato, Coldplay en Claudia de Breij zijn nummers in het repertoire opgenomen. Baba Yetu, een Afrikaanse bewerking van het ‘Onze Vader’ completeert het geheel op verrassende wijze.

U kunt een greep uit dit nieuwe repertoire horen tijdens het Noordwijks Korenfestival op zaterdag 13 juni. Elan zingt dan om ongeveer 15.45 uur.

Nieuwe leden

Het is inmiddels een nooodkreet van vele koren, maar ook bij Elan zijn nieuwe leden, met name mannen, altijd van harte welkom. Repetities zijn, onder leiding van dirigent en zangpedagoog Maurits Draijer, ook inspirerende zanglessen.

Dus ook als u niet zeker bent van uw zangkwaliteiten: het is altijd het proberen waard. Wie weet komt er ook bij u onvermoed talent naar boven! Elan repeteert iedere woensdagavond van 20.00-22.00 uur in de Prinsenhofschool, Langevelderweg 2 in Noordwijkerhout.

Kom dan gerust eens kijken of Elan ook iets voor ú is! Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.koorelan.nl.

Fotobijschrift:
Elan tijdens de uitvoering van Tulpmania, afgelopen week. Foto: P&P Elan.