Datum: 18-01-2022 - 18:02
22
me
'15

Dagboek Roparun van de Noordwijkerhoutse Runners. (Update 1)

Op zaterdag 23 mei gaat in Parijs de Roparun weer van start. De finish is op maandag 25 mei 2de Pinksterdag tussen 12.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp gaan o.a. de "Noordwijkerhoutse Runners" weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier.

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 'koks' voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees van der Valk, houdt ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot aan de finish toe volgen.

De voorbereiding 22 mei 2015.

Hallo allemaal,

Het pinksterweekend staat weer voor de deur en voor velen onder ons een lekker dagje extra vrij, er op uit en genieten van het hopelijk mooie weer. Voor de Noordwijkerhoutse Runners start morgen zaterdag de uitdaging weer, gaan we het weer redden om als team die 500 km non-stop te volbrengen? Dit alles voor het goede doel en maar toch ook voldaan en moe te kunnen finishen in Rotterdam.

Zo zijn we al weer een jaar bezig geweest om zoveel mogelijk geld te in te zamelen voor de mensen met de ziekte kanker. De Runners waren o.a. aanwezig als hulp bij de Omloop van Noordwijkerhout en op rommelmarkt tijdens Koningsdag. Voor de tweede keer werd door onszelf een paasloop georganiseerd en een corsowagen gestoken.

Natuurlijk werd er getraind, vergaderd en sponsors gezocht. Gisteravond konden de Runners hun spullen brengen bij de cateringwagen en vandaag vrijdag is alles ingeruimd en boodschappen gedaan, een hele organisatie dus. Morgenochtend (zaterdag) is het om 5.45 uur verzamelen op de Brink en om 6.00 uur vertrekken we dan naar Parijs, dus ben je vroeg wakker dan kun je de Runners nog uitzwaaien.

Tijdens het Roparun-weekend zenden de omroepen Unity, BO (Bollenstreek) en RTV Katwijk in een live-marathon uitzending de laatste 24 uur uit van de Roparun 2015. Verslaggevers Jelle en Richard stappen op de fiets en doen 4x verslag vanaf het parcours. Zij zullen zich vooral gaan richten op de teams van de Bollenstreek 'We Run4all' en 'de Noordwijkerhoutse Runners'.

Uit team 1 wordt Peter geïnterviewd op zondag om 16.30 uur en 22.40 uur en maandag om 4.45 uur en 10.45 uur. Van Team 2 is dat Cees, zondag 19.30 uur en maandag 1.45 uur en 7.45 uur. 

Foto's PR.