13
me
'15

Japanse handelsdelegatie op bezoek in Noordwijkerhout.

Op woensdag 13 mei bracht een 25 koppige (handels)delegatie van de Japans Nederlandse vereniging district Nagasaki een bezoek aan Noordwijkerhout. Het ontvangst was onderdeel van een kort bezoek aan Nederland en bedoeld om de relatie met Nederland te versterken...

Zoals bekend onderhoudt Noordwijkerhout goede betrekkingen met de VOC stad Hirado, dat gelegen is in het district Nagasaki. De stad Nagasaki onderhoudt op haar beurt goede relaties met de stad Leiden. Zo klein is de wereld dus.

De delegatie bestond onder meer uit directeuren van banken, medical equipment industry en de agrarische sector. Zij werden hartelijk ontvangen door burgemeester Goedhart en namens de Stichting Hirado Noordwijkerhout door de heren Bilars en de Haas.

Burgemeester Goedhart schetste de band, die Nederland heeft met Japan en die van Noordwijkerhout met Hirado in het bijzonder. De huidige uitwisseling tussen de scholen en de voormalige uitwisseling op voetbalgebied kwam uitgebreid aan de orde.

Goedhart gaf ook een overzicht van de positie van Noordwijkerhout op het gebied van de bollen- en bloementeelt, de congresmogelijkheden en de centrale ligging van Noordwijkerhout. Waarmee een goede promotie van Noordwijkerhout gedaan werd.

Er werden geschenken uitgewisseld en natuurlijk was er tijd voor een oerhollands kopje koffie met een even traditioneel gebakje. In de inmiddels informele sfeer ontstonden geanimeerde gesprekken. Het bezoek werd afgesloten met het maken van foto's op en voor het bordes.

Stichting Noordwijkerhout Hirado

Foto's PR