13
me
'15

Beheerder Bart neemt afscheid van de Dierenhoeve.

Het vertrek van Dierenhoeve-beheerder Bart van der Zwart heeft de afgelopen tijd in ons dorp de nodige commotie opgeleverd en ook in de gemeenteraad is daar het nodige over gezegd. Het besluit is helaas onomkeerbaar en vrijdag 15 mei is zijn laatste werkdag. Woensdagmiddag...

was er een afscheidsbijeenkomst op de Dierenhoeve georganiseerd. Veel bezoekers, vrijwilligers en bewoners maakten gebruik van de bijeenkomst om afscheid te nemen van Bart en hem te bedanken voor zijn grote inzet voor de zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve.

Het besluit is onlangs door het bestuur genomen omdat de Dierenhoeve flink moet bezuinigen. Het is de gemeente, Rivierduinen en de Stichting Dierenhoeve weliswaar gelukt een overeenkomst te sluiten om de boerderij open te houden, maar voor Bart was geen financiële ruimte meer. Drie zzp’ers van het Team Terra nemen het beheer, de leiding en de coördinatie van de Dierenhoeve op zich.

"Ik heb hier iedere dag met veel plezier gewerkt, dus natuurlijk doet het me pijn dat ik weg moet en geeft dit afscheid dubbele gevoelens’’ aldus Bart. Hij blijft verder wel rustig onder de ontstane situatie. "Ik wil niet weggaan met al te veel commotie. We werken hier allemaal hard aan een mooie Dierenhoeve en aan een prettige sfeer en dat wil ik absoluut niet verpesten. Ik heb hier veel opgebouwd en dus kan ik met een opgeheven hoofd vertrekken’’.

Bart weet nog niet wat hij hierna gaat doen, hij is nog steeds in dienst van uitzendorganisatie LUBA, maar eerst gaat hij lekker 3 weken op vakantie. De redactie wenst Bart het allerbeste toe en hopen we dat er weer gauw een leuke baan op zijn pad komt.

Op de vraag van BON op welke plek hij zijn laatste foto als beheerder van de kinderboerderij wil laten maken is dat er eentje op de tractor, dat vonden de kinderen altijd fantastisch als hij daarmee reed.

Foto's BON