Datum: 17-10-2021 - 02:12
08
me
'15

VVSB-spelers over debuutwedstrijd van Memphis Depay in Noordwijkerhout. (foto's+filmpjes)

Gisteren werd bekend gemaakt dat Memphis Depay een mooie transfer naar Manchester United afgedwongen heeft. Het debuut in 2011 in het 1e van PSV speelde Memphis toevallig in Noordwijkerhout, op het veld van sportpark de Boekhorst werd VVSB met 0-8 uitgeschakeld voor de KNVB-beker...

Twee spelers van VVSB Maickel Ferrier en Jordy Zwart laten tegenover Eindhovens Dagblad en Voetbal Internatonal weten deze wedstrijd nog te herinneren.

Maickel Ferrier (39) de eerste directe tegenstander van Memphis Depay in het betaald voetbal reageert niet verrast op zijn transfer naar Manchester United. Was zelf al vergeten dat hij de debutant moest bestrijden. Ferrier speelde in september 2011 bij VVSB als rechtsback en zag de toen 17-jarige Depay twee keer scoren.

Samen met Zakaria Labyad was Depay de uitblinker in dat bekerduel, dat PSV met 0-8 won. Later dat jaar won PSV de KNVB-beker. Ferrier: "We kwamen toen met ons team net uit de vakantie terug en moesten het tegen PSV opnemen in de bekercompetitie. Voor ons onbegonnen werk.

Zelf heb ik vijftien jaar betaald voetbal gespeeld. Het is dat je me eraan herinnert, anders had ik het niet meer geweten. In mijn carrière heb ik wel vaker tegenover grote spelers gestaan, ik zou niet meer weten wie allemaal. Memphis heeft zich na 2011 uitstekend ontwikkeld.

Mooi dat hij dit nu realiseert." Ferrier speelde onder meer bij Helmond Sport in het verleden en bouwt nu af bij VVSB. In Noordwijkerhout heeft hij een sushi-zaak en is hij bij Topklasser VVSB nog actief in het tweede en derde elftal. Bron Eindhovens Dagblad

VVSB-verdediger Jordy Zwart. 'Hij was toen al explosief, al zie je wel dat hij de laatste jaren aan zijn fysieke kracht heeft gewerkt. Ik moet alleen wel bekennen dat hij toen nog niet zo opviel. Niemand kende hem en als amateur kijk je toch naar de grote namen.

Toen speelden bijvoorbeeld Orlando Engelaar en Ola Toivonen mee. Maar het is geweldig dat hij naar United gaat. Ik zie nog regelmatig de foto van mij met Depay voorbijkomen. Dat blijft bijzonder', aldus de mandekker tegen Voetbal International (Bron tekst).

We hebben 2 filmpjes voor u, klik hier voor de opkomst van beide elftallen op het veld. Klik hier voor de genomen strafschop na een overtreding op Memphis Depay (nr 22).

Hieronder een foto (BON) van de wedstrijd van de overtreding van Maickel Ferrier tegen Memphis Depay waar een strafschop en penalty uit volgt.