Datum: 26-02-2020 - 12:10
04
me
'15

Nationale Herdenking in Noordwijkerhout. (78-foto's)

Maandagavond 4 Mei was er een respectvolle Nationale Herdenking in de St. Jozefkerk en aansluitend een kranslegging bij het oorlogsmonument voor het Gemeentehuis. De Oranjevereniging organiseerde de herdenking in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout. Tijdens...

de Nationale Herdenking herdenken we burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De Nationale Herdenking is niet alleen stilstaan in dankbaarheid aan hen die het hoogste offer brachten. Het is ook een moment van bezinning voor nu en voor de toekomst. De herdenkingsbijeenkomst is ook een appèl op ieders individuele verantwoordelijkheid in de huidige maatschappij ten aanzien van onderdrukking, racisme en onverdraagzaamheid.

Tijdens de herdenking werd er medewerking verleend door Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc, o.l.v. Michel de Haas, Ds. Egbert van der Weide, Prot. Gemeente te Noordwijkerhout en De Zilk, Sophie en Pien Warmerdam, Anneke Janssen, Cecile Olijerhoek (solisten), Leerlingen van Cbs De Optimist. Bart Pieper (tekst), Jelle en Koen Pieper (dragen de krans), Liesbeth Bouwmeester, namens dhr. S. Bouwmeester (oud-Indië-strijder) Gijs Gerrits (trompet), Scoutinggroep St. Jozef/Emerentiana, Burgemeester Goedhart en het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Om 20.00 uur werd door de aanwezigen twee minuten stilte in acht genomen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis en daarna werden bij het monument bloemen gelegd.

Foto's + filmpje BON.