Datum: 06-07-2022 - 12:54
04
me
'15

Eigenaren BAVO-terrein willen best praten over verplaatsing woningbouw naar sportpark De Boekhorst.

In het tv-programma 'Stuur vd Bollenstreek' van de Bollenstreek Omroep, werden Jaap De Moor (NZLokaal) en Jos Beugelsdijk (CDA) geïnterviewd. Hierbij kwam naar buiten dat de fracties een gesprek hebben gehad met de grondeigenaren van het BAVO-terrein, Rivierduinen en Parnassia Groep...

De politieke partijen waren uitgenodigd om eens kennis te komen maken met de eigenaren.

Tijdens dat gesprek zou naar voren gekomen zijn dat de grondeigenaren niet afwijzend staan, tegen een eventuele ruil van nieuw te bouwen woningen van het BAVO-terrein naar sportcomplex de Boekhorst en het verplaatsen van het sportcomplex naar het Bavo-terrein. Volgens de grondeigenaren heeft men nog geen officieel verzoek ontvangen van de gemeente om daar ook eens naar te kijken.

Wel lieten de grondeigenaren in het gesprek blijken niet blij mee te zijn met de vertraging die is ontstaan door het erbij betrekken van de opknapplannen van sportpark De Boekhorst. Volgens fracties hoorden ze nu achtergrondinfo die tot nu toe niet bekend bij ze was en daar was men zeer content mee.

Volgens beide heren willen NZLokaal en het CDA nu wel haast gaan maken, het heeft al lang genoeg geduurd. Er wordt op dit moment door de ontwikkelaars en in samenspraak met de gemeente, een 3d presentatie gemaakt en dat zou meer zicht moeten gaan geven hoe men het terrein uiteindelijk met de gefaseerde uitvoering van 700 woningen wil gaan invullen.

Bron TV Bollenstreek Omroep.

Luchtfoto Blik Op Noordwijkerhout