Datum: 30-03-2023 - 14:31
01
me
'15

Verontwaardiging bij raadslid Leon Floor over gesnoeide bomen bij de Witte kerk.

De onlangs op verzoek van 2 ondernemers gesnoeide bomen (3) achter de Witte Kerk (zie foto's), riepen de verontwaardiging op van PvdA'er Leon Floor en volgens hem van nog meer inwoners. 'De bomen zijn veel te rigoureus gesnoeid en dat doet afbreuk aan het hof rondom...

de Witte Kerk', aldus Floor. Hij was ook van mening dat er in de raad was afgesproken dat als er een verandering in het centrum plaatsvindt, dit soort dingen eerst in de raad behandeld zou worden. Nu heeft de wethouder dit weer op zijn eigen houtje beslist, Leon Floor vindt de bomen nu mismaakt.

Wethouder Knapp gaf in beantwoording aan dat hij de gesnoeide bomen nu zo ook niet mooi vindt, maar dat volgens hem de gesnoeide bomen na een paar maanden van groeizaam weer er weer vol met bladeren prima gaan uit zien.

De vraag kwam inderdaad van twee ondernemers die onder andere vanwege de veiligheid, zoals dreigende afbrekende takken, en een heleboel kraaien in de boom graag gesnoeid zouden zien. Wethouder Knapp gaf aan dat de snoeibeurt volgens de regelen der kunst is uitgevoerd en groeit alles gewoon weer aan net zoals ieder jaar bij de kort gesnoeide bomen op de Maandagse Wetering.

Raadslid Leon Floor bleef het niet eens met de eigenhandige beslissing van de wethouder, volgens hem had de betreffende ondernemer wel een parasol kunnen neerzetten tegen de vallende takken of overlast van de vogels. Deze bomen behoren tot het kwaliteitsbeeld van het centrum van Noordwijkerhout en daar moet je veel zorgvuldiger mee omgaan, aldus Leon Floor.

Foto's BON