Datum: 17-10-2021 - 01:43
01
me
'15

Bedrijvig weekend voor Scouting Bostreno-Bronsgeest.

De leden van Scouting Bostreno-Bronsgeest hadden het er maar druk mee dit weekend: jaarlijks organiseert de scoutinggroep de drukbezochte Jumble Sale in het centrum van Noordwijkerhout. Ook loopt de scoutinggroep ieder jaar mee met de Bloemencorso en helpt zij de...

organisatie hierbij door enkele taken op zich te nemen. Toevallig vielen beide activiteiten dit jaar in hetzelfde weekend.

Zowel op vrijdag als op zaterdag liepen de scouts mee met de Bloemencorsostoet. Vooraan de corso liepen de scouts (11 tot 15 jaar oud), waar ze programmakrantjes aan het publiek uitdeelden. Halverwege de corso liepen de explorers (15 tot 18 jaar oud) om te collecteren voor de corso-organisatie.

Om ervoor te zorgen dat iedereen de kilometers vol kan houden wordt er afgewisseld: de scoutingleden lopen een half uur waarna ze een half uur in de bus kunnen rusten. Hoewel het een lange wandeltocht is voor de groep, is het ook een erg gezellige dag: de sfeer is altijd positief en opgewekt, zowel tijdens het wandelen als in de bus.

Op maandagochtend waren de scoutingleden alweer vroeg uit de veren: om 6 uur stonden de leiding en bestuursleden van de groep klaar om te beginnen met het opbouwen van de markt. Een uur later kwamen de scouts helpen met het inruimen en bemannen van de kraampjes.

Vanaf half 9 stond alles klaar en de verkoop kon beginnen. Rond 16:00 uur werd er gestart met het opruimen van de markt en werd het gebied rond de Witte Kerk weer netjes achtergelaten. Terwijl de leiding verder ging met opruimen, kregen de kinderen op het clubhuis een patatje en konden ze daarna, na een drukke dag, lekker naar huis.

Nadat ook alles in het clubhuis was opgeruimd, was het tijd voor de traditionele nasi-maaltijd. Toen iedereen zijn buikje gevuld had, werd er bekend gemaakt dat er dit jaar wederom een goed bedrag opgehaald is met de rommelmarkt en de stroopwafelverkoop. Dit bedrag wordt gebruikt voor onderhoud aan het clubhuis, dit zorgt er ook voor dat de contributie laag gehouden kan worden.

 

De scoutinggroepen kijken terug op een gezellig bedrijvig weekend. Wij bedanken de corso-organisatie voor alle goede zorgen en de leuke dag én lopen volgend jaar zeker weer mee! Ook bedanken we alle vrijwilligers die hebben geholpen bij de voorbereidingen op de Jumble Sale en alle inwoners van Noordwijkerhout voor het inleveren of kopen van de spullen tijdens Koningsdag!

Foto's BON.