Datum: 25-02-2020 - 01:28
23
apr
'15

Scouts wanen zich in Ghana tijdens regionale Scoutingwedstrijden. (foto's)

Handelen met grondstoffen, rennen om niet overvallen te worden en slim zijn om te winnen. Alleen zo kon je de rijkste stam in Ghana worden! In het weekend van 17, 18 en 19 april vonden in regio Hollands-Midden weer de regionale Scoutingwedstrijden plaats. De scouts...

van Bostreno-Bronsgeest deden hier aan mee.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw, red.), koken en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Daarnaast hebben de scouts een themafilmpje gemaakt die aansloot bij het thema van de regionale Scoutingwedstrijden: De Kolonisten van Anansie.

Het was een groot succes. Met meer dan 330 deelnemers en 150 medewerkers was het een gezellig weekend in Bentveld (gemeente Aerdenhout, Noord-Holland). Alle scouts uit Noordwijkerhout hebben het erg naar hun zin gehad en erg veel geleerd. Ze moesten dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk was. Volgend jaar zijn de Bostreno-Bronsgeest zeker weer van de partij!

Na een geslaagd weekend maken de scouts van Bostreno-Bronsgeest groep zich op voor het Bloemencorso volgende week waar ze de organisatie weer helpen met het uitdelen van de programmaboekjes en het collecteren.

Een paar dagen daarna is alweer de Jumble Sale. Op 27 april is iedereen welkom op de markt vanaf 09:00 uur rond de Witte Kerk. Er zijn meer dan 50 kramen met leuke spullen en voor de kleintjes is er het Kinderparadijs. Denk aan wat klein geld en neem een tasje mee.