Datum: 30-05-2020 - 00:22
24
apr
'15

Koninklijke onderscheiding voor Cock van der Sleet-Duijndam.

Vandaag vrijdag 24 april worden er in het hele land Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dit jaar is het geen regen aan lintjes geworden in Noordwijkerhout, maar de enige onderscheiding is daarom niet minder verdiend. Burgemeester Goedhart reikte deze Koninklijke onderscheiding...

uit aan mevrouw Cock van der Sleet-Duijndam. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in de burgerzaal van het gemeentehuis van Noordwijkerhout.

Cock van der Sleet-Duijndam, 73 jaar, heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet voor de kerk, voor ouderen en hulpbehoevenden. Zij is sinds 1962 vrijwilligster bij de Protestantse Gemeente, De Witte Kerk, in Noordwijkerhout.

Zij is sinds 2013 diaken, bezorgt het maandelijks kerkblad “De Doorkijk” en is coördinator tijdens de jaarlijkse schoonmaak. Zij bezoekt al jaren regelmatig zieken of alleenstaanden. Daarnaast is zij aanwezig als vrijwilliger tijdens de ‘Open Kerk’-dagen.

Sinds 1979 is zij vrijwilligster bij de Stichting Munnekeweij. Zij heeft 35 jaar lang wekelijks een dagdeel in de winkel van het Woonzorgcentrum gewerkt, tot eind december 2014. Zij bezorgt/bezorgde ook maaltijden bij cliënten aan huis met de auto.

Van 1993 tot heden is zij vrijwilligster bij De Zonnebloem, afdeling Noordwijkerhout. In de periode 1993 tot 2010 is zij dertien keer als begeleider meegegaan tijdens de Zonnebloemvakanties. Daarnaast was zij actief in de wasserij tijdens de vaarvakanties op het cruiseschip van De Zonnebloem.

In de periode 2004 tot heden bezoekt zij ouderen en hulpbehoevenden en is zij medeorganisator van diverse activiteiten. Zij nodigt 'haar' gasten uit voor een bezoek aan Keukenhof, de Kerstviering, een boottocht, koffiedrinken op een terras, enz. Zij biedt de mensen een stukje gezelligheid en een luisterend oor. Ze betrekt ze bij de huidige maatschappij.

Van 1997 tot 2011 was zij vrijwilligster bij ontmoetingscentrum De Maasgaarde in Noordwijkerhout. Wekelijks was zij actief in de zaal tijdens verschillende bijeenkomsten. Zij verzorgde drankjes en hapjes en ruimde na afloop op. Zij deed dit met veel plezier.  

Cock Van der Sleet-Duijndam wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Zij wordt, gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

25 foto's BON.