22
apr
'15

Spelregels vrijmarkt tijdens Koningsdag in Noordwijkerhout.

In verband met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en gezondheid stelt de gemeente Noordwijkerhout ‘spelregels’ en regels voor de veiligheid tijdens de vrijmarkt op maandag 27 april (Koningsdag) in het centrum vast. Deze zijn als volgt:....

Waar mag ik staan?

-De gemeente Noordwijkerhout heeft een gebied aangewezen waar de vrijmarkt plaatsvindt. Op de website van de gemeente Noordwijkerhout kunt u de plattegrond hiervan bekijken. Het gebied waar de vrijmarkt is toegestaan ligt in het centrum en omvat de volgende straten; de Havenstraat (vanaf Koninginneweg tot de Dorpsstraat), het Marktplein, de Dorpsstraat, gedeelte Zeestraat van de Dorpsstraat tot aan de Victoriberg.

-In het vrijmarktgebied mogen particulieren/bewoners hun tweedehands spullen verkopen.

-Er moet een doorgang van 3,5 meter worden vrijgehouden voor de bereikbaarheid van hulpverleningsdiensten.

-Brandkranen moeten worden vrijgehouden, zodat ze goed zichtbaar zijn en de brandweer hier gemakkelijk gebruik van kan maken.

-Horecagelegenheden (terrassen), winkeliers en omwonenden mogen geen hinder ondervinden. Houd daarom de entrees en (nood)uitgangen van de horecagelegenheden, winkels en woningen vrij.

Wanneer mag ik een plaats innemen?
-De vrijmarkt begint op 27 april om 07.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Iedereen mag vanaf 07.00 uur een plekje zoeken. Let op! Je mag in de dagen voor Koningsdag geen plek(ken) reserveren.

Niet toegestaan is…
-Particulieren mogen op straat geen alcoholhoudende drank en/of bederfelijke etenswaren verkopen. Voorbeelden van bederfelijke waar zijn: vis en visproducten (vers, gekookt of gestoomd), snacks, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten, zachte en verse kaas, nat gebak en puddingbroodjes, salades, voorgesneden groenten en rauwkost, vers vruchtensap, tahoe en tempeh, olijven, beslag voor poffertjes en pannenkoeken of voorgebakken frites. De Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen Keuringsdienst van Waren) controleert streng op de naleving van de wettelijke regels voor voedselbereiding.

-Er mogen geen dieren verkocht worden.

-Er zijn uitsluitend grondplaatsen; kramen zijn niet toegestaan.

Waar moet ik parkeren?

-Het is niet toegestaan om met de auto het terrein van de vrijmarkt te betreden. Op de plattegrond staat aangegeven waar u uw auto kunt parkeren.

Wat moet ik opruimen?

-Voordat u de plaats verlaat, moet u deze en de onmiddellijke omgeving ‘bezemschoon’ achterlaten. Wanneer dit niet gebeurd, kunnen de gemaakte kosten op u worden verhaald.

-Niet-verkochte spullen moeten na afloop van de markt meteen worden meegenomen.

Aanwijzingen van de politie, brandweer en de toezichthoudende ambtenaren dienen te worden opgevolgd.