Datum: 30-03-2020 - 09:05
20
apr
'15

Burgemeester Goedhart op bezoek bij 100-jarige mevrouw Heemskerk - Zoet.

In Woonzorgcentrum Munnekeweij was het groot feest vandaag, in de tuinkamer werd het heugelijke feit gevierd van de 100e verjaardag van mevrouw Lena Heemskerk - Zoet. Burgemeester Goedhart kwam namens de gemeente haar een fruitmand en de felicitaties van iedereen...

uit Noordwijkerhout overhandigen. Mevrouw Heemskerk - Zoet is 100 jaar geleden geboren in Alkemade en kwam naar Noordwijkerhout toen ze in betrekking ging bij Willem Heemskerk en met Willem is ze later ook getrouwd.

Het stel ging wonen aan de Kerkstraat en kregen samen 8 kinderen, waarvan er nu nog vijf in leven zijn. Naast de zorg voor het gezin, naaide en handwerkte mevrouw Heemskerk heel graag. Tot trouwjurken aan toe kwamen van haar hand. Ook werkte ze mee op het werk van haar man; de scheepswerf en ging zij er naar toe om de namen op de vletten te zetten.

Willem Heemskerk kwam op 79 jarige leeftijd te overlijden en later trouwde ze met Piet Oostdam die is inmiddels ook overleden. In Munnekeweij heeft ze het prima naar haar zin en is ze nog steeds actief en een gezellige medebewoonster.

We hopen dat mevrouw Heemskerk - Zoet in goede gezondheid en nog met veel plezier in de Munnekeweij mag blijven wonen.

Foto's BON