Datum: 06-07-2022 - 12:46
19
apr
'15

Altesa eert Frans Luijten met zijn eigen bokaal tijdens het voorjaarsconcert. (45 foto's)

Afgelopen zaterdagavond werd er een voorjaarsconcert gegeven door drumfanfare Altesa uit De Zilk. In een vol Trefcentrum De Duinpan, met burgemeester Goedhart en wethouder Gotink als aandachtige toeschouwers, werden er vele nieuwe maar ook gevestigde stukken gespeeld...

Dirk Jan de Boer hanteerde het dirigentenstokje en de presentatie was eigenlijk in handen van de meeste leden van Altesa. Bij ieder nieuw muziekstuk kondigde telkens, op vaak humoristische wijze, een ander lid het optreden aan.

Halverwege werd het concert onderbroken en kreeg een afgevaardigde van de muziekbond het woord en hij hield een korte toespraak voor de vier jubilarissen die Altesa dit jaar rijk is. Natuurlijk kregen Ilse Pennings, Arie van der Zwaart, Jolanda van der Zwaart en Sebastiaan Koopmans lovende woorden toebedeeld, maar ook het gebruikelijke bondsspeldje voor 25 jaar trouw lidmaatschap van Drumfanfare Altesa.

Daarna nam Ruud van Haarlem het woord en hij begon over de bekende Altesa Bokaal, een trofee die ieder jaar wordt uitgereikt aan de 'Vrijwilliger van het Jaar' bij Drumfanfare Altesa. Ruud gaf aan dat helaas onlangs, een door Altesa zeer gewaardeerd oud-lid Frans Luijten hen is ontvallen.

Frans heeft vele jaren op allerlei manieren heel veel voor Altesa betekent en daar zijn ze hem nog steeds heel erg dankbaar voor. Daarom is de Altesa Bokaal dit jaar omgedoopt tot de 'Frans Luijten Bokaal' , een zeer terechte erkenning voor een jarenlang  zeer verdienstelijk lid van Drumfanfare Altesa.

De eerste 'Frans Luijten Bokaal' werd uitgereikt aan de vrouw van Frans zelf, Nel Luijten nam de Bokaal ter ere van haar man uit handen van haar twee kleinkinderen Sjoerd en Jenny (spelend lid van Altesa) in ontvangst.

Na afloop kon iedereen weer een gokje wagen bij het inmiddels vertrouwde 21-spel, maar nog ook even nagenieten en napraten over het geslaagde voorjaarsconcert van Altesa.

Foto's PR