17
apr
'15

Oranjevereniging presenteert programma rond Koningsdag en 4/5mei 2015.

Programma Koningsdag 2015: het feest start al op vrijdag 24 april met de activiteiten, waarbij er in de middag een Koningsmiddach is in Munnekeweij. Op zondag zijn er dit jaar ook activiteiten gepland zoals bij de Boekhorstruiters en wordt er voor het eerst een Junior Kingsnight georganiseerd...

Vrijdag 24 april
14.15 uur - Koningsmiddach in Munnekeweij
Topaz Munnekeweij zal als gastvrouw optreden op deze gezellige Koningsmiddach. U bent vanaf 14.15 uur welkom in de tuinkamer van de Munnekeweij voor een gezellige OranjeBingo. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd. Trekt u ook iets oranjes aan? De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs! Toegang vanaf 60+. Let op: Vol is vol. Kosten € 3,00 per persoon.

Zondag 26 april

11.00 - 13.00 uur Kris Kras Cross
De leden van de wedstrijdcommissie van de Boekhorstruiters organiseren weer een prachtig paardensportevenement. Er wordt gereden ‘onder de man’ met paarden en met pony’s. Het schema is voor alle leeftijden, als je het paard of de pony maar goed onder controle hebt. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00.

14.00 uur - Menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon
Altijd een spectaculair onderdeel van de dag voor de paardenliefhebber. Er wordt gereden in blokken van vijf en het inschrijfgeld is € 4,00. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht.

16.30 uur - Prijsuitreiking Kris Kras Cross en Menwedstrijden

Voor alle paardenevenementen deze zondag geldt; locatie: het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein). Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de site www.boekhorstruiters.nl kun je meer informatie vinden over o.a. het parcours.

20.00 uur Junior Kingsnight
Dit jaar organiseert Jong Oranje de allereerste Junior Kingsnight in het zaaltje ‘Wapenstaete’ van het Wapen van Noordwijkerhout! Een frisparty* speciaal voor jongeren van 11 t/m 15 jaar die van een feestje houden! Deze spetterende avond gaat van start om 20.00 uur en zal duren tot 23.00 uur.

Let op: zorg dat je op tijd binnen bent, de deur gaat om 21.00 uur dicht en vol=vol. Het thema deze avond is natuurlijk Oranje, dus dos je uit want er zal deze avond een prijs worden uitgereikt aan de origineelst en best geklede 'King' & 'Queen'.

De entree is gratis. De kaartjes zijn vanaf maandag 13 april af te halen bij het Wapen van Noordwijkerhout. We zien jullie dan graag! *Er worden deze avond geen alcoholische dranken geschonken.

21.00 uur - Koningsnach
Café van der Geest zal als gastheer optreden om u op deze avond het warme Oranjegevoel te bezorgen. Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.

Koningsdag maandag 27 april
07.00 uur - Feestelijk vlagvertoon
Vanaf 07.00 uur rijden enkele leden van de Oranjevereniging rond in de gemeente en worden er een 12-tal taarten uitgereikt aan vroege vlaggers. Natuurlijk kunnen we niet overal zijn op dat tijdstip, maar om zeker te zijn van een kans op een van de heerlijke taarten moet u uw vlag rond 07.00 uur goed zichtbaar uithangen. De taarten worden aangeboden door V.O.F Wout Hogervorst en Bakkerij van Eeden.

08.30 tot 15.30 uur - 54ste Jumble Sale
De 54ste markt alweer, maar de eerste die de gefuseerde Scouting Bostreno-Bronsgeest als één groep viert. Wederom verkopen ze weer mooie spullen in de categorieën: boeken, platen, keuken, kleren, speelgoed, curiosa, glas, blik, kleinmeubelen, knuffels, elektrische apparaten en nog veel meer! De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod.

Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke waren zijn uitgestald. Niet snuffelen? Kom dan met uw kinderen naar het dit jaar nog grotere 'Kinderparadijs'! Grabbel, kleur, schmink, gooi en vermaak je in de tuin van de Witte Kerk!

09.30 uur  Aubade met ballonnenwedstrijd en ontvangst geridderden
Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc verzorgt een muzikale rondwandeling en degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, worden gehuldigd met de traditionele aubade. Kom naar het gemeentehuis om te zien wie zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen en om deze mensen een extra waardering te geven die zich met grote gedrevenheid inzetten of ingezet hebben.

Aansluitend verzorgt de Oranjevereniging voor de jeugd tot 12 jaar een ballonnenwedstrijd. Laat de lucht oranje kleuren met de milieuverantwoorde ballonnen van Suzanne’s Feest Shop. Als de vinder van jouw ballon je kaartje terugstuurt, maak je kans op een leuke prijs!

Ter hoogte van het gemeentehuis zal de vrachtwagen van Transportbedrijf Van der Slot BV, gevuld met ballonnen staan. Hier kunnen de kinderen een ballon krijgen met een kaartje waarop ze hun naam en adres schrijven en dan aftellen maar……………!

Na afloop van de aubade en de ballonnenwedstrijd worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding in het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur en het bestuur van de Oranjevereniging.

10.00 uur - Start ochtendflight van de Koningsdag 2015 op Golfbaan Tespelduyn
Dit jaar alweer het 12e Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Het ochtendprogramma zal met name openstaan voor de Noordwijkerhoutse jeugd. De ochtendflights lopen van 10.00 tot 13.00 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur.

Op basis van de inschrijvingen wordt een evenwichtige indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma, met voorkeursrecht voor de sponsors, de donateurs van de Oranjevereniging en de Vrienden Van Oranje.

De wedstrijdvorm zal weer stableford zijn, dit betekent dat iedereen een eerlijke handicapverrekening mee zal krijgen. Golfbaan Tespelduyn zal zorgen dat voor iedereen wat wils aanwezig is. Tevens is er de mogelijkheid na afloop van de prijsuitreiking, te blijven dineren. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een GVB of baanpermissie Tespelduyn.

Meer informatie en inschrijven via de OV-site, www.ovnwh.nl. Het inschrijfgeld bedraagt voor donateurs van de Oranjevereniging en Vrienden Van Oranje € 12,50 en voor niet-donateurs  € 17,50. Aanmelden als donateur voor € 5,00 of meer, is bij inschrijving ook mogelijk!

10.30 uur - Koningsplayback-Idols-show
Nabij de Witte Kerk verwachten we weer veel kinderen, die van deze playback-topactiviteit een groot succes zullen maken. Zonder artiesten geen show! Elk jaar weer zien we dat het imiteren niet alleen geldt voor het zingen maar ook voor de danspasjes en de kleding. Naast een playback-act biedt de Oranjevereniging iedereen de kans om een echt Noordwijkerhouts Idool te worden.

Deelnemers kunnen LIVE met een orkestband zingen. Op deze manier krijg je de kans je zangtalenten te tonen! De presentatie is evenals de voorgaande jaren in professionele handen. De inschrijving zal dit jaar via de website van de Oranjevereniging plaatsvinden.

Omdat we, gelet op alle andere festiviteiten, te maken hebben met een strak schema hebben wij helaas een limiet moeten instellen van 15 deelnemers, 7 playback en 8 idols. Met andere woorden let goed op de website van de Oranjevereniging waarop het tijdstip van inschrijving vermeld zal gaan worden.

13.30 tot 14.00 uur – Koningsdag Fietstoertocht voor het hele gezin
Natuurlijk is er ook dit jaar tijdens de Koningsdagfestiviteiten weer een mooie fietstoertocht uitgezet. Deze toertocht wordt georganiseerd door de Oranjeverenigingen van Noordwijkerhout, Sassenheim, Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk aan de Rijn, Katwijk aan Zee, Valkenburg en De Zilk. De tocht is een ongeveer 28 km lange ontdekkingstocht door onze prachtige streek.

Let op want anders dan u gewend bent is de inschrijving en start bij Restaurant Hudson, bereikbaar via het Schoollaantje in verband met de marktactiviteiten in het centrum bij Hudson. Natuurlijk kunt u hier ook de tocht weer beëindigen met een drankje en een hapje genietend van de gezelligheid. Hier krijgt u een routebeschrijving en een consumptiebon, deze consumptiebon is in de kantine van voetbalvereniging Teylingen een versnapering waard!

Meedoen levert zeker een leuke middag en een mooie herinnering op. Donateurs van de Oranjevereniging kunnen voor € 2.50 inschrijven. Mocht u nog geen donateur zijn, dan bedraagt de inschrijving € 5,00. Voor ditzelfde bedrag kunt u overigens direct donateur worden!

13.30 uur – Start middagflight van de Koningsdag 2015 op Golfbaan Tespelduyn
Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 10.00 uur.

13.00 uur - Koningspop
Op het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen vanaf dit tijdstip een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u gaan optreden. Dus een feest door Noordwijkerhouters voor Noordwijkerhouters. Voor zowel de Koningsplayback-Idols-show als de Koningspop wordt voor muzikale ondersteuning gezorgd. De hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek.

14.00 uur - KoningsBingo in Puyckendam
In de grote zaal van Puyckendam zullen de ballen gaan rollen. Samen met de vrijwilligsters van Puyckendam, die natuurlijk voor een hapje en een drankje zorgen, wordt u weer enkele uren vermaakt. De Oranjevereniging biedt u koffie, een drankje en een hapje aan.

Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom in de grote zaal van Puyckendam. Er worden 3 bingorondes gespeeld waarvoor u bingokaarten kunt kopen. De bingokaarten kosten € 3,00. U ontvangt dan voor elke bingoronde een kaart. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

20.00 uur - Klaverjaswedstrijd
Hallo kaartvrienden, de Oranjevereniging organiseert in samenwerking met klaverjasvereniging Sint Victor, weer een gezellige kaartavond. Natuurlijk met de vertrouwde loterij en met prachtige prijzen in het Victorhuis aan de Sporkenhout 12. De zaal gaat open om 19.30 uur en de kaartavond begint om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

Maandag 4 mei
Het bestuur van de Oranjevereniging verzoekt de inwoners van Noordwijkerhout de vlag, zonder wimpel, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halfstok te hangen.  

18.45 uur - Dodenherdenking, aansluitend de kranslegging bij het oorlogsmonument
De Oranjevereniging organiseert in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout, de dodenherdenking in de St. Jozefkerk. Elk jaar wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd. Voor 2015 is gekozen om het jaarthema en de slogan ‘Vrijheid geef je door’ te blijven gebruiken. Het werken met hetzelfde thema versterkt namelijk de boodschap.

Wel wordt, zoals ieder jaar, een verdiepende tekst aangeboden. In 2015 ligt het accent op de bevrijding van 1945 en hetgeen we nu nog van deze bevrijding kunnen leren. De titel van de thematekst luidt: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst.

Medewerking zal o.a. worden verleend door Muziekvereniging ‘St. Jeanne d’Arc’, scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, zang door Anneke Janssen en Sophie en Pien Warmerdam, leerlingen van CBS De Optimist en het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Om 20.00 uur is er gelegenheid om twee minuten stilte in acht te nemen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

Dinsdag 5 mei – Bevrijdingsdag
Op de scholen wordt een kleurplaat uitgedeeld waarmee door mooi kleuren prijzen kunnen worden verdiend.
10.15 uur Aanvang Bevrijdingsfestival in Puyckendam m.m.v. The Four Dees.
14.15 uur Aanvang Bevrijdingsfestival in Munnekeweij m.m.v. Ladies Melody.
20.00 uur Aanvang Bevrijdingsfestival in de Schelft m.m.v. De Big Band Bollenstreek