17
apr
'15

De Optimist doet mee aan School op Seef.

Basisschool De Optimist aan het Duin en Dal deed op donderdag 16 april mee aan ‘School op Seef’. Onder begeleiding van verkeersleerkracht Wendy Hagendoorn hebben de leerlingen van De Optimist hun vaardigheden in het verkeer en op de fiets geoefend. De onderbouwleerlingen...

oefenden het recht oversteken, oversteken tussen geparkeerde auto’s en oversteken bij een zebrapad. De midden- en bovenbouwleerlingen oefenden vaardigheden op de fiets. Daarbij moesten ze onder andere een tennisbal vangen, een estafettestokje doorgeven, een noodstop maken en op een signaal reageren.

De kinderen kunnen zich nu nog beter handhaven in het verkeer en dat is wat het team wil!. Meer informatie op www.cbsdeoptimist.nl en op Facebook > Cbs De Optimist.

Wat is School op Seef?
School op Seef is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Meer informatie op http://schoolopseef.nl/.