Datum: 26-09-2023 - 18:49
14
apr
'15

Robbert Fossen uit De Zilk wint maar liefst twee Dutch Blues Awards.

De in De Zilk wonende Haarlemmer Robbert Fossen heeft afgelopen zaterdag 11 april maar liefst twee Dutch Blues Awards gewonnen: de award voor beste blues vocalist 2014 en de award voor beste blues band 2014, met zijn vier-koppige Fossen & Struijk Band. De band bestaat...

uit Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica), Peter Struijk (gitaar, genomineerd voor een award), Jan Markus (bas) en Eduard Nijenhuis (drums).

In 2012 won Robbert als eens met Peter Struijk samen de Dutch Blues Challenge en mochten hierdoor Nederland vertegenwoordigen op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis-USA, waar zij, als eerste Nederlanders ooit, de finale behaalden en bij de laatste 8 van de wereld eindigden.

Fossen is trots op het behaalde en dankbaar naar de Dutch Blues Foundation toe, voor hun inspanningen om iedereen in het Nederlandse bluescircuit een steuntje in de rug te bieden.

Want met behoud van Nederlandse nuchterheid moet hij erkennen dat, ondanks dat blues nooit een wedstrijdje moet zijn, het winnen van deze awards in binnen- en vooral in buitenland wel helpt. Robbert speelt solo, met duo en met band. 

Meer weten? www.robbertfossen.com

Foto's Bert Lek