Datum: 06-06-2023 - 07:05
13
apr
'15

Reünie examenjaar 1975 Leeuwenhorst MAVO: een feest van herkenning.

Zaterdag 11 april is de reünie gehouden van het startjaar 1971 van de Leeuwenhorst MAVO in het toenmalige schoolgebouw aan de Dr. Poelslaan. De reünie werd op initiatief van Irma Post en Katja van den Burg georganiseerd. De reünie vond plaats in Café-restaurant De Ruigenhoek...

in Noordwijkerhout. Maar afgelopen zaterdagavond was het dan eindelijk zover, velen hadden er al heel lang naar uitgekeken om elkaar na meer dan 40 jaar weer eens te zien. In 1971 zijn er 4 klassen gestart en uiteindelijk werden 130 mensen getraceerd, waarvan er 104 mensen zich daadwerkelijk hebben aangemeld om te komen.

Café Restaurant de Ruigenhoek was deze avond exclusief voor deze reünie gereserveerd en dat was een schot in de roos. Uitbaters Mart en Marline Geerlings hebben zich van hun beste kant laten zien, door heerlijke hapjes te serveren en scherpe prijzen voor de drank te berekenen.

Mandy van den Burg en Robina Damen waren aanwezig om alle gasten te ontvangen. Iedereen kreeg van hen een naamsticker en een paar consumptiemuntjes uitgereikt.

Het werd een fantastische avond en iedereen was na afloop zeer enthousiast. Het was trouwens maar goed dat iedereen die grote naamsticker gekregen had (het moest immers ook zonder brilletje te lezen zijn), want veel mensen keken elkaar aan met een blik zo van ‘wie ben jij dan’??

Zeer veel oude herinneringen werden er op deze avond opgehaald en zo grappig dat mensen dingen over elkaar wisten te vertellen die men zelf allang vergeten was. Op deze avond was natuurlijk alleen maar muziek uit de jaren zeventig te horen.

Er werd ook veel gepraat over de brand die op school was uitgebroken in 1973. Want wie was nou eigenlijk degene die zijn peukje niet goed uit uitgemaakt alvorens deze in zijn legerjas te stoppen. Er bleken verschillende mogelijke ‘daders’ deze avond rond te lopen. Tijdens de brand stond één van de jongens (naam bekend bij de redactie) om zijn moeder te roepen....

Iemand riep bij binnenkomst in de Ruigenhoek, "oeps ik heb hier wel 10 exen rondlopen, als ze maar geen ruzie met elkaar krijgen". Kortom iedereen heeft een heerlijke avond gehad.

Foto's PR