11
apr
'15

Heropening van een vernieuwd Café Van der Geest. (foto's)

Na een paar weken hard werken was het net op tijd klaar voor de heropening van een vernieuwd Café Van der Geest. Het is mooi geworden met een grotendeels nieuw interieur en voorzien van mooie frisse kleuren, een nieuwe licht- en geluidinstallatie en wordt het café nu met een wand...

afgescheiden van de rest van de zaak en daarmee keert eigenaar Pieter van der Geest eigenlijk terug naar de oorsprong. “Toen mijn opa de zaak overnam kort voor de oorlog was er al sprake van verschillende ruimtes beneden. Voor aan de straat was de ontbijtruimte van het hotel, achter was de toneelzaal die ook als feestruimte gebruikt werd”. 

De familie runt het bedrijf nu al 75 jaar. Toen vader Frans van der Geest het stokje overnam ontstond in de achterste ruimte de beruchte Schotse Bar. Van heinde en verre wist men het kleine café met een keur aan Engelse speciaal bieren, en niet te vergeten een dartboard, te vinden. “We zijn als uitbaters altijd aan het veranderen en aanpassen geweest.

Mijn vader heeft nog even een eettentje aan de overkant van de straat gehad, het hotel verdween en er kwamen appartementen, mijn ouders hebben nog een tijd een echte snookertent gerund hier”. In die zin heeft Van der Geest niet het gevoel dat hij breekt met de historie nu café en zaaltjes weer gescheiden worden.

“Je moet steeds goed om je heen kijken en voelen wat het dorp nodig heeft. Er is nu even wat minder geld onder de mensen, dat merken wij ook. Dan is de behoefte aan een mooi café waar je in alle rust  een  biertje gaat halen groter dan aan een tent waar je tot diep in de nacht kunt feesten. Zo simpel is het”. 

Het café kreeg een paar jaar geleden al een nieuwe bar, nu komt er een lange zitbank en wordt de hele binnenboel geschilderd. “Wat ik echt prachtig vind is dat ik nu in de kelder weer handgemaakte kratten met bijzondere bieren  heb staan. We hebben een Belgische brouwer gevonden die zoveel heerlijks maakt, ik kan niet wachten om ze aan iedereen te laten proeven”.

Toch staat de locatie de afgelopen jaren ook bekend als feesttent... komt er dan geen carnavalsfeest meer terug? Van der Geest lacht breeduit: “Dat is nou net het mooie van die nieuwe wand. Geluiddicht zodat er achter het café rustig vergaderd kan worden, maar als we willen schuiven we de wand aan de kant en is de hele tent weer één grote ruimte. Grote voetbalfinales, kermis en carnaval, dat gaat ook in de toekomst gewoon door”.

Het bewijs dat je in de nieuwe tussen-zaal los van het café een prima feestje kunt vieren is tijdens de 'grote heropening' duidelijk geworden. In het café stond het akoestisch live-bandje de Afternooners en probleemloos naast elkaar speelde in de andere zaal de Noordwijkerhoutse band Ducktape met een heerlijk optreden.

Natuurlijk brachten de Kaninefaaten met de Koetillers ook een bezoek aan hun vernieuwde Residentie Café Van der Geest. Prins Valentijn en Prinses Baccara gaven namens de carnavalsvereniging een bord met daarop het nieuwe logo van Café Van der Geest en dat dit café de Residentie der Kaninefaaten is.

Eigenaar Pieter van der Geest van een 75-jarige Café Van der Geest en Prins Valentijn van de 55-jarige Kaninefaaten, spraken beide de intentie uit dat men nog minimaal 55 jaar met elkaar carnaval gaat vieren.

30 foto's BON (binnenkort meer foto's bij JP)