Datum: 06-10-2022 - 16:58
10
apr
'15

Noordwijkerhouter krijgt na 5 jaar geen straf meer van de rechtbank.

Een 56-jarige inwoner van Noordwijkerhout krijgt van de Haagse rechtbank geen straf meer voor een aantal misstappen die hij in 2009 heeft begaan. Tijdens de strafzitting deze week bleek dat de man die duistere periode achter zich heeft gelaten. De politie hield W. op 24 oktober 2009...

in Noordwijkerhout aan bij de woning van zijn zus. Hij liep er rond met in zijn binnenzak enkele messen en 25 gram speed. Met getrokken vuurwapens werd W. door agenten tegen de muur gedwongen en ontwapend.

“Ik dacht dat mijn zus werd verkracht”, vertelde de Noordwijkerhouter de rechtbank. “Het kwam allemaal door die speed. Ik hoorde stemmen in mijn hoofd.” Nadat de politie W. had opgepakt, werden pogingen gedaan om hem op te nemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat lukte niet meteen.

 

Begin november 2009 ging het daardoor weer mis. W. vloog met zijn auto in Noordwijkerhout uit de bocht en vernielde een hek. Omdat de man uiteindelijk vijf en half jaar op zijn rechtszaak moest wachten, vond de officier het niet meer gepast om hem nu nog vast zetten.

De rechtbank moest W. maar schuldig verklaren zonder straf, meende de aanklager. Dat deed de rechtbank vervolgens ook. Daarbij speelde ook een rol dat sinds 2009 de man niet meer met justitie in aanraking is gekomen. Bovendien heeft hij de schade aan het hek netjes betaald.

Bron Leidsch Dagblad