Datum: 25-01-2022 - 14:59
10
apr
'15

Wethouder Gotink geeft startsein Sportweek Noordwijkerhout. (programma)

Op vrijdag 17 april geeft wethouder Bert Gotink het startsein voor de Sportweek in Noordwijkerhout. De wethouder doet dit door zijn conditie te laten testen met een fittest in praktijk De Ruiter in De Zilk. De hele week worden allerlei sportieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud...

Van 17 t/m 25 april 2015 vindt de 12e Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten.

De gemeente Noordwijkerhout stimuleert een gezonde en actieve leefstijl onder inwoners. Daarom doet ook Noordwijkerhout mee aan de Nationale Sportweek waarbij de sportcoach en de beweegcoach de algehele coördinatie verzorgen.

Wat kunt u verwachten?

Op vrijdag 17 april wordt de Nationale Sportweek geopend met een gratis fitdag bestemd voor 55 plussers. De beweegcoaches van Noordwijkerhout organiseren deze dag in samenwerking met fysiopraktijk de Ruiter. Tijdens deze dag doet u een conditietest en wordt u gescand op stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Aansluitend op de resultaten krijgt u een beweegadvies. Wij ontvangen u graag van 11:00 tot 12:30 in praktijk De Ruiter Hafkenscheidtlaan 1b in De Zilk of van 13:30 tot 15:30 in De Schelft Maandagsewetering 202 Noordwijkerhout.

Wilt u zeker zijn van een plaats, maak dan een afspraak via telefoonnummer 06-13046198. U heeft ook de mogelijkheid om in te lopen. Tijdens de Fitdag ontvangt u een stempelkaart met beweeg/sportactiviteiten bij diverse aanbieders, die u kosteloos in de Nationale Sportweek kunt bezoeken. Indien u drie activiteiten op de kaart heeft laten aftekenen, maakt u kans op 25 euro bestedingstegoed bij een sportaanbieder naar keuze. 

De basisschooljeugd van Noordwijkerhout en De Zilk ontvangt in de week voorafgaand aan de Nationale sportweek een stempelkaart op school en kunnen de stempelkaart ophalen bij de verschillende activiteiten. Hierop kunnen 3 stempels behaald worden. Kinderen met een volle stempelkaart ontvangen bij inleveren van de kaart een aandenken aan de Nationale sportweek en maken kans op het winnen van een sportpakket.

Op vrijdag 24 april zullen alle scholen van Noordwijkerhout en De Zilk deelnemen aan de Koningsspelen. ’s Ochtends verzorgen de scholen zelf een programma voor de kinderen van groep 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 bezoeken van De Victorschool, De Regenboogschool, De Prinsenhofschool en De Optimist bezoeken ’s middags diverse workshops aangeboden door 16 verschillende sportaanbieders onder leiding van de sportcoach jeugd en de vakleerkrachten bewegingsonderwijs.

Iedereen is welkom bij de activiteiten in Noordwijkerhout. En neem vooral iemand mee. Het thema van de Nationale Sportweek is namelijk: "Ik neem je mee!". Een thema dat eenvoudigweg betekent dat enthousiaste sporters tijdens deze week een sportmaat meenemen naar de sportclub. Een naar verwachting effectieve manier om zoveel mogelijk mensen van de bank te krijgen. Want, samen sporten is leuk!

Benieuwd naar wat er aangeboden wordt tijdens de Nationale Sportweek? Alle activiteiten zijn te vinden op www.noordwijkerhoutinbeweging.nl en www.facebook/noordwijkerhoutinbeweging. of klik hier via BON voor het programma voor ouderen op PDF.

Doe mee met de Nationale Sportweek en vergeet niet om een buurjongen, buurmeisje,  opa, oma, buurman of buurvrouw mee te nemen!