Datum: 30-05-2020 - 23:55
08
apr
'15

Nicole Nederstigt met pomponteam beste van Europa en 2e op WK. (update verslag + filmpje)

Van 2 t/m 5 april werd in Lignano Sabbiadoro/Udine Italië het WK twirling georganiseerd door de WFNBTA. Hier hadden 17 landen zich voor ingeschreven. Er waren circa 750 twirlers aanwezig, die allen een plaats op het WK verdiend hadden door op de nationale kampioenschappen...

bij de solisten een podiumplaats te behalen en de lands kampioenen van de duo’s en groepen.

Aan het einde van de donderdag stond het NBTA showcorps met daarin Femke Janmaat en Brecht Bootsma op het programma. Het NBTA showcorps is samengesteld met twirlers uit het hele land welke zich al geplaatst hadden voor het WK.

Een super goede uitvoering van de vijf minuten durende show met attributen. Er waren op dit onderdeel drie landen ingeschreven. Gaat de jury voor de door Nederland gebrachte boodschap pesten (overigens in het Engels uitgevoerd) of het uitbundige optreden van de USA.

Aan het einde van elk optreden maakt de jury de punten bekend, de aftrekpunten worden niet bekend gemaakt dat blijft geheim tot de prijsuitreiking op de zondag.  Zondagavond bleek dat de keus van de jury op de USA was gevallen, voor het NBTA Showcorps van Nederland de tweede plaats, Engeland werd derde.

Zaterdag aan het einde een lange wedstrijddag kon na bijna twee uur programma uitloop aan het onderdeel pompons begonnen worden. In deze groep waren negen landen vertegenwoordigd.

Het pomponteam uit Alkmaar met thema Wereld Natuur Fonds, -bescherm de dieren- aangevuld met KNA leden Nicole Nederstigt uit Noordwijkerhout, Dominique de Bruijn en Hilde Heemskerk deden het fantastisch, het optreden was speels en strak.
Klik hier voor het filmpje met het optreden via You
Tube.

Gevreesd werd voor de smurfen van Noorwegen en natuurlijk het groots uitgepakte Amerika met hun buitenaardse wezens. Maar ook de Engelse, Italiaanse en Franse thema optredens waren geweldig goed verzorgd in prachtige kostuums. Het werd Amerika die met de eer ging strijken, voor Nederland een 2e plaats!

Zondagmiddag was het tijd voor de KNA afvaardiging Nienke Dedding en Brecht Bootsma voor hun optreden in het parade corps van Voorhout. Wat had Amerika groots uitgepakt met een groot peloton met batonners en vlaggen. Maar wat deden de Nederlandse meiden het goed, ook hier lagen de punten dicht bij elkaar.

De overige landen lieten ook verrassende parades zien in prachtige outfits. De groep bestond uit zes deelnemende landen. Amerika werd kampioen. Ook het parade corps “the best of the rest”, een 2e plaats, ook voor hen een mega beker en voor alle deelnemers een zilveren medaille!

Tijdens het WK zijn er zoals altijd drie podium plaatsen, maar daarnaast krijgen de nummer 4, 5 en 6 een medaille. Die eer kwamen vijf solisten van KNA toe. Voor de dance preteen van Demi van Moerkerk een 5e plaats.

De 6e plaatsen waren voor Brendan Blokzijl bij het onderdeel dance junioren, Danique Visker juvenile bij zowel de 1 als de 2 baton en Femke Janmaat bij de junioren 1 baton.

Bij alle onderdelen was er een finale voor de beste 8, deze kregen een eervolle vermelding en diploma voor de 7e plaats van Demi van Moerkerk bij de preteen x-strut, de 8e plaats voor senior 2 baton Dominique de Bruijn. Een WK diploma voor Lynn v.d. Zanden juvenile x-strut 11e en Hilde Heemskerk junior X-strut 13e.

Er waren deze vier wedstrijddagen vele mooie en verrassende optredens te zien, volle zaal en staande ovaties. Totaal kwamen er 37 onderdelen de vloer op, waarvoor bij 30 onderdelen het  Amerikaanse volkslied klonk. Slechts bij 7 onderdelen konden de overige 16 landen een voet tussen de deur krijgen bij de USA en was er een ander volkslied te horen.

Foto's pr (foto's winnaars en het Nederlandse team).