Datum: 03-12-2021 - 05:03
03
apr
'15

Drie inbraken en man met inbrekerswerktuigen aangehouden.

De politie heeft donderdag 2 april om 20.20 uur een 40-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor het hebben van inbrekerswerktuigen. Agenten reden op de ’s-Gravendamseweg in de richting van Voorhout toen een fietser vanaf het fietspad plotseling overstak...

en de weg opreed. De agenten moesten remmen en uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Vanwege de actie van de man en omdat hij eerder al door de politie was aangehouden wegens inbraak werd hij gecontroleerd.

De man bleek geen legitimatiebewijs bij zich te hebben, maar wel gereedschap zoals steeksleutels, schroevendraaiers en handschoenen. Hij werd vervolgens aangehouden voor de wet ID en het hebben van inbrekerswerktuigen.

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Inbraken en poging inbraak Leidsevaart Noordwijkerhout.
Maandag 30 maart 2015, zijn drie meldingen gedaan van inbraak, dan wel poging tot inbraak. Deze zouden zijn gepleegd tussen vrijdag 27 maart en maandag 30 maart 2015. Hierbij is één keer via de achterzijde toegang verschaft tot de woning, waarbij een ruit is ingegooid. Bij de andere woning is gepoogd om via de achterzijde toegang te verschaffen tot de woning.

Ter hoogte van de Pilarenlaan is ingebroken in een pleziervaartuig. Hierbij zijn de nodige goederen weggenomen. Mocht u iets verdachts hebben gezien. Belt u dan met 0900-8844U kunt uiteraard ook informatie anoniem doorgeven via 0800-7000.