Datum: 11-08-2020 - 21:40
01
apr
'15

Goede vrijdag en 2e paasdag in St. Victorkerk.

In de Goede week en met Pasen zullen de vieringen in de St. Victorkerk geheel in het teken staan van het naderende Hoogfeest van Pasen, de opstanding van Jezus uit de dood nadat Hij op Goede vrijdag gestorven was. De vieringen op Goede vrijdag (3 april) en 2e Paasdag (6 april)...

zullen in deze kerk met zang worden opgeluisterd door het Herenkoor St. Caecilia. Het Herenkoor is het oudste koor van de parochiekern en heeft inmiddels in januari j.l. de 118e jaarvergadering gehouden.

Het koor bestaat momenteel uit: dirigent, organist, 12 tenoren & 10 bassen en is steeds op zoek naar enthousiaste zangers die niet alleen Nederlands maar ook Latijn en Gregoriaans willen zingen. Het rijke repertoire bevat ook veel buitenlandse liederen.

Het Herenkoor is een koor met gezellige, toegewijde leden die “samen zingen” voor de hechte St. Victorparochiekern zeer belangrijk vinden. Repetitie op elke donderdagavond, aanvang 19.30 uur op de koorzolder van de kerk. Voor nadere informatie zie: www.parochiesnwh.nl

De Goede vrijdagviering, aanvang 19.00 uur, met als voorganger pastor H. de Groot, zal geheel in het teken staan van de herdenking van de kruisiging en dood van Jezus op de heuvel Golgotha nabij de stad Jeruzalem. Het Herenkoor zingt in deze viering o.a. het mooie lied van H. Oosterhuis: “GIJ DIE GEROEPEN HEBT - LICHT”.

Verder zullen ten gehore worden gebracht, a capella, het: “POPULE MEUS, QUID FECI TIBI ?“ (Mijn volk, wat heb ik U gedaan?) en het “JESU REX ADMIRABILIS” (Jezus bewonderenswaardige Koning), beide gecomponeerd door G. da Palestrina.

Op 2e Paasdag zingt het voornoemde koor om 10.00 uur de Hoogmis met als voorganger pastoor A. Goumans. Voorafgaande aan de viering zal pastoor Goumans de kerk en de aanwezige parochianen zegenen met het nieuwe, in de Paaswake gewijde water en intussen zingt het Herenkoor het: “VIDI AQUAM EGREDIENTEM” (Ik heb water zien stromen).

Tijdens de viering zullen de wisselende gezangen van het Hoogfeest gezongen worden zoals: “RESURREXI” (Ik ben verrezen), “HAEC DIES, QUAM FECIT DOMINUS” (Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt) en het prachtige lofgezang: “VICTIMAE PASCHALI LAUDES” (Laat ons het Lam met Pasen loven).

Uit de mooie Petrus Messe van P. Sinzig zullen de vaste gezangen gezongen worden. Dhr. Francesco Selhorst heeft de muzikale leiding, terwijl dhr. Arie Geerlings het oude en mooie Vollebregt orgel (1856) van de St. Victorkerk bespeelt.

U bent van harte uitgenodigd!