Datum: 05-06-2020 - 21:52
30
mrt
'15

Nicole Nederstigt met pomponteam naar het WK in Italië.

Twirlvereniging KNA Noordwijk organiseerde voor het eerst in hun bijna 10-jarig bestaan een gecombineerde twirl & majorette wedstrijd voor solisten, duo’s en groepen, in de nieuwe sporthal Duinwetering te Noordwijk. Het was druk op het sportcomplex met de voetballers, twirlers en publiek...

Velen maakte van de gelegenheid gebruik om even binnen te lopen om te bekijken wat twirl inhoud.

De WK afgevaardigden hebben er dit seizoen al twee verplichte wedstrijden op zitten ter voorbereiding op het WK, maar voor de meeste anderen was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Voor KNA kwamen twee jonge debutantes die de vloer op met een solo bij de twirling 1 baton, Tatum Dool bij de Juvenile beginners en Lisa Dekker bij de Pre-teen beginners.

Beide deden het hartstikke goed! Isabel van Bohemen kwam voor het eerst met een routine van 2-baton bij Pre-teen beginners, moeilijk onderdeel om beide batons constant in beweging te houden maar knap gedaan. Er is deze winter hard gewerkt aan nieuwe routines van de leden, die vandaag voor het eerst op een wedstrijd uitgevoerd werden in nieuw gemaakte wedstrijdtenues.

Er waren drie promoties, t.w. bij de 1-baton Brendan Blokzijl in senior intermediate en Hilde Heemskerk junior beginners en het smallteam twirling junioren team, met vandaag voor het eerst met Lynn v.d. Zanden erbij. Andere KNA-ers behaalden plaatsingspunten met hun routine.

Eureka twirling had drie prijzen beschikbaar gesteld voor beste beginner, intermediate en advance, hier gingen Dilana Groenendijk, Brendan Blokzijl en Hilde Heemskerk mee naar huis. Dit was de laatste voorbereiding van de KNA afvaardiging die naar het WK gaat.

Er zijn acht solisten en vijf meiden die meedoen in een paradecorps, showcorps en pomponteam, waaronder de Noordwijkerhoutse Nicole Nederstigt die de afgelopen jaren regelmatig al in de prijzen viel.

Zij allen vertrekken aankomende dinsdag per vliegtuig met de ruim 116 koppen tellende Nederlandse equipe inclusief bondscoach, equipemanager, begeleiders, juryleden en officials naar het NBTA Twirl WK in Italië!

Het programma van 2 t/m 5 april staat op de site van KNA, alles is live te volgen via de livestream: www.worldchamp2015.com.