Datum: 05-07-2022 - 02:56
27
mrt
'15

Campagne ‘Gelukkig hebben we elkaar’.

Komende week start de tweede fase van de campagne ‘Gelukkig hebben we elkaar’. De campagne voert Noordwijkerhout in samenwerking met de bollengemeenten uit de regio. Door middel van posters in driehoeksborden, berichten in de lokale kranten, films en sociale media...

wordt er gecommuniceerd over de veranderingen in hulp en ondersteuning.

Authentieke voorbeeldverhalen
Naast informatie over de nieuwe taken die de gemeente per 1 januari 2015 heeft gekregen op het gebied van hulp en ondersteuning wordt er met authentieke voorbeeldverhalen van inwoners uit de Bollenstreek ingezoomd op mantelzorg en vrijwilligerswerk. Veel mensen in de Bollenstreek zetten zich als mantelzorger of vrijwilliger. Daar zijn we ook trots op!

Films
Bekijk de films om een beeld te krijgen van hoe mensen zich inzetten als mantelzorger of vrijwilliger in de Bollenstreek:

 

 

Inspiratiemarkt
Op zaterdag 16 mei is er een inspiratiemarkt ‘Gelukkig hebben we elkaar’. Het doel van de markt is bijdragen aan zelfredzaamheid. Het besef laten groeien dat mensen in eerste instantie zelf hulp en ondersteuning organiseren. Bestaande en lokale initiatieven worden tijdens de inspiratiemarkt getoond en gedeeld.

Zo ontstaat een uitwisseling tussen inwoners en organisaties over het nieuwe zorgstelsel en bijvoorbeeld mantelzorg en vrijwilligerswerk. Enthousiaste inwoners en organisaties en inwoners nemen hierbij zelf het initiatief. De markt vindt plaats op het terrein van Kasteel Keukenhof in Lisse van 11.00 uur – 16.00 uur met leuke activiteiten.

Meer informatie
Volg de ontwikkelingen ook op sociale media via de Facebookpagina van de samenwerkende bollengemeenten en Twitter @Bollengemeenten. Kijk voor meer informatie op de website www.verander-samen.nl.