28
mrt
'15

Nieuwe reeks kennismakingslessen 55+ tennis gaat van start.

Bewegen houdt je vitaal. Bewegen is belangrijk voor iedereen. En zeker ook voor ouderen! In het afgelopen jaar heeft er een eerste reeks van kennismakingslessen tennis plaatsgevonden. Op de eerste reeks volgde een vervolg omdat de deelnemers enorm enthousiast waren. Tegelijkertijd...

startte er een nieuwe groep om de beginselen van deze leuke sport onder de knie te krijgen. Vanuit de gehele regio tot aan Wassenaar kwamen de deelnemers naar Noordwijkerhout om van voormalig Nederlands Kampioene Heleen v/d Berg en Bewegingscoach Jack Edelaar les te krijgen. Menigeen schreef zich daarna in voor een reeks van lessen in de winter!

Vanwege dit succes gaan er ook in het nieuwe seizoen lessen van start. Twijfelt u of dit misschien iets voor u is? Niet twijfelen, gewoon meedoen! De uitspraak van de deelnemers getuigen van de succesvolle aanpak: “Jaren geleden wat lessen gehad. Nu meer zelfvertrouwen gekregen. Begrijp het spel beter. Mijn spel is sterk verbeterd!

En wat te denken van de oudste deelneemster (76) toen haar gevraagd werd waarom men mee zou moeten doen bij een nieuwe cursus: “Ik zou zeggen dat ze de gelegenheid met beide handen zouden moeten aangrijpen!”

Of zoals een nieuwkomer het verwoordde: “Heb het tennis als zeer positief ervaren. Goeie feed back en hele goede sfeer. Ben nu ook lid geworden van de Boekhorst en speel naast de tennislessen van jullie ook 2x per week in de Frijlink hal. Zeg vaak met mijn tennismaatjes, wat een verrijking, punt.

Maar naast het leren van een leuk spel geven alle deelnemers ook aan dat vooral het sociale aspect erg belangrijk is: “Ik heb het meeste plezier aan jullie beleefd en aan de andere cursisten!! Het spel met elkaar spelen in een gezellige groep en een sportieve sfeer is dus heel gezellig en leerzaam. Zo kun je echt kennis maken met het spel tennis in al zijn facetten. Leuke sociale contacten.

TV De Boekhorst en Noordwijkerhout in Beweging ondersteunen dit initiatief van harte en zorgen er zo voor dat de kosten laag blijven. Voor slechts € 75,00 volgt u 10 lessen van maar liefst 1,5 uur. Er wordt ongeveer 45 minuten getraind om beter te bewegen en vervolgens wordt er 45 minuten in wedstrijdvorm gespeeld om dit toe te passen.

Ideaal voor mensen die willen beginnen aan een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en enorm veel gezelligheid kent.

De lessen starten op donderdagochtend 9 april. Er wordt van 11.00 – 12.30 uur gespeeld. Op dezelfde ochtend is er ook een lessenreeks voor gevorderden en deze is van 09.00-10.30 uur. Vanaf 14 deelnemers betalen ook zij € 75,00 pp.

 

Inschrijven kan via de website van Noordwijkerhout in Beweging. Of u belt of sms’t naar 06-54246728 (Jack Edelaar) of naar 06-29219105 (Heleen van den Berg). Rackets en ballen wordt voor gezorgd. Sport/tennisschoenen dient u zelf zorg voor te dragen.

Foto's PR.