26
mrt
'15

Bestuursleden Comité 200 jaar Koninkrijk en Comité 4 en 5 mei openen Bloemencorso.

Rein Willems, bestuurslid Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, verricht op vrijdagavond 24 april de officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit doet hij samen met Joan Leemhuis-Stout, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, waarmee een...

mooie verbinding wordt gelegd tussen democratie en vrijheid. De openingshandeling vindt plaats bij aanvang van het feestelijk verlichte corso in Noordwijkerhout.

'Met de aanwezigheid van Rein Willems bij de opening van de 68ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek wordt het corsothema 200 jaar Koninkrijk extra luister bijgezet" zegt corsovoorzitter Leo van der Zon.

“Immers, het Bloemencorso van de Bollenstreek is door het Nationaal Comité omarmd als onderdeel van de festiviteiten die deel uitmaken van de viering van 200 jaar onafhankelijkheid en democratisch bestel.

De verbinding tussen democratie en vrijheid (in 2015 wordt ook 70 jaar bevrijding gevierd) wordt gelegd door Joan Leemhuis-Stout als tweede openaar. Beiden hebben met veel plezier toegezegd om het belangrijkste regionale evenement in Nederland te komen openen.”

Behalve dat Rein Willems bestuurslid is van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, benoemde het kabinet Rutte dit voormalig Eerste Kamerlid en Shell topman ooit tot het boegbeeld van de topsector chemie. Joan Leemhuis-Stout is bekend als VVD-politicus en bestuurder. Sinds 2010 is zij voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek, ’s werelds beroemdste corso, vindt plaats in Noordwijkerhout. Ter hoogte van de Witte Kerk zullen Rein Willems en Joan Leemhuis-Stout om  21.30 uur de openingshandeling verrichten.

Volgens traditie zal deze weer verrassend zijn. Dit is tevens het startsein van het prachtig verlichte corso door Noordwijkerhout.

Foto BON