Datum: 07-06-2020 - 05:41
23
mrt
'15

Burgemeester Hirado neemt de BON-canvasfoto van De Witte Kerk in ontvangst.

U heeft onlangs op BON kunnen lezen van het bezoek wat leerlingen uit Hirado twee weken lang aan Noordwijkerhout brachten. Woensdagmiddag 10 maart werden de leerlingen uit Japan samen met leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst door burgemeester Goedhart...

ontvangen op het gemeentehuis. Als eerste kreeg het gezelschap een korte rondleiding door het gemeentehuis, in de raadszaal werd de geschiedenis van het gebouw verteld. Maar ook werd er uitgelegd hoe de hedendaagse gemeentelijke politiek in zijn werk gaat. Het meest bijzondere vonden de Japanse gasten dat de vergaderingen rechtstreeks met camera's via internet worden uitgezonden.

In de ontvangst/trouwzaal hield burgemeester Goedhart een toespraak over de vriendschap en de stedenband tussen Hirado en Noordwijkerhout. Hij schonk aan zijn Japanse gasten het onlangs uitgegeven boek over de drie nieuwe kunstwerken in Noordwijkerhout.

De burgemeester gaf bij de delegatie van Hirado aan dat hij samen met kunstenaar Jos Hachmang hoopt dat er in de toekomst ook in Hirado het kunstwerk 'Rode zon' maar dan in het blauw kan worden geplaatst. Want als je de schuine paal van het kunstwerk dwars door de aarde zou volgen, dan kom je aan de andere kant van de wereld in Hirado terecht.

De Japanse delegatie van de gemeente Hirado was ook lovend over de ontvangst door het Teylingen College en de Stichting Hirado in Noordwijkerhout en hopen ze van harte dat de stedenband en uitwisseling nog in lengte van jaren zich zal voortzetten. Burgemeester Goedhart kreeg als herdenking een bordje met een symbool van Hirado Japan.

Martijn Bilars van Stichting stedenband Hirado had voor zijn Japanse gasten als dank voor hun aanwezigheid hier in Nederland twee presentjes. De presentjes waren geschonken door de redactie van Blik Op Noordwijkerhout, het betrof de welbekende canvas foto van onze eigen Witte kerk en het blik met Blik Op puzzel.

Deze week ontvingen wij een foto met daarop de overhandiging door Shinya Matsumoto, van de door BON geschonken canvasfoto van de Witte Kerk, aan burgemeester Kurado van Hirado. We hopen dat de canvasfoto een mooi plaatsje zal krijgen in het gemeentehuis van Hirado in Japan.

Foto PR. en in de fotogalerij de foto's bezoek gemeentehuis NWH redactie BON.