23
mrt
'15

18 april voorjaarsconcert drumfanfare Altesa.

Als vanouds weer een voorjaarsconcert vóór het wereldberoemde Corso van de Bollenstreek. Jaren geleden werden tijdens het voorjaarsconcert de nieuw ingestudeerde stukken voor het eerst ten gehore gebracht als een soort generale repetitie voor het eerste grote buitenoptreden...

van het seizoen. Bovendien was dat dé gelegenheid om nieuwe bandleden voor te stellen.

Een heel goed begin
Dat was het zeker, een heel goed begin. Welke band wil nou niet acte de présence geven op de Champs Elysees in Parijs, waar tienduizenden bezoekers de kou trotseren om een Nederlandse Drumfanfare te bewonderen. De bandleden moesten er wel wat voor over hebben.

Nieuwjaarsnacht om 02.30 uur vertrokken zij met de bus naar Parijs. Maar het was de moeite waard en natuurlijk een unieke gelegenheid om je als band te presenteren.

Televisie en musical
Daarna kwam het televisie debuut. Altesa was te zien in de openingsaflevering van voetbal-programma de Hollandse School. Ook de trailer van het programma, waarin Altesa steeds weer te zien was,  werd diverse keren per week uitgezonden.

Een volgende uitdaging is meedoen aan een musical. Niet voor iedereen is dat weggelegd, maar een selecte afvaardiging van Altesa zal meedoen aan de Grande Tour, de musical die rond Bevrijdingsdag wordt opgevoerd in Hillegom.

Voorjaarsconcert
Het echte optredens seizoen begint dit jaar dan met het voorjaarsconcert. Met tal van nieuwe stukken zal het weer een afwisselend programma worden. Natuurlijk zal Dirk Jan de Boer het dirigentenstokje hanteren. Of hij ook de presentatie voor zijn rekening zal nemen laten we nog even in het midden.

En zoals het hoort bij het Altesa Voorjaarsconcert zullen er ook weer een aantal nieuwe muzikanten worden gepresenteerd. Zij werden allemaal binnen de eigen gelederen opgeleid.   

Het concert vindt plaats op zaterdag 18 april in Trefcentrum De Duinpan, Sportlaan 34, De Zilk. De zaal is open om 20.00 uur, de toegang is gratis. Na afloop kan iedereen weer een gokje wagen bij het inmiddels vertrouwde 21-spel.

Foto's PR