Datum: 03-08-2020 - 20:05
19
mrt
'15

Feestelijke start nieuwbouw Hafakker Raamwerk. (35 foto's)

Het Raamwerk heeft, op donderdag  19 maart, de start van het nieuwbouwproject in Noordwijkerhout ingeluid. Dit heugelijke feit vierde Het Raamwerk met cliënten, medewerkers én wethouders. Cliënten van de Hafakker hebben de met door cliënten gemaakte kunstige kijkgaten in de...

hekken rondom de bouwplaats onthuld. Zo kunnen ze goed in de gaten houden of de bouw al opschiet.

Start bouw
Afgelopen jaren is er veel aandacht en tijd besteed aan de verwezenlijking van dit project. In 2013 is Het Raamwerk de bestekfase gestart en heeft nadien de bouw verder aanbesteed. Die fase is nu afgerond en de bouw is nu in volle gang. Er komen 68 nieuwe appartementen voor de cliënten van Het Raamwerk.

Daarnaast komt er ook een nieuwe dagbestedingslocatie en een nieuwe ruimte voor de arts, tandarts, fysiotherapeut en andere behandelaren. Dit wordt allemaal, naar verwachting, in het voorjaar van 2016 opgeleverd, verdeeld over drie gebouwen. 

Deze nieuwe appartementen zijn modern, toegesneden op alle nieuwe eisen en wensen van deze tijd, hebben veel privacy en de mogelijkheid tot een grote mate van zelfstandigheid. Ze zullen de huidige woningen aan de Duinrand en aan de Fresiahof vervangen, die allemaal verouderd zijn.

Nieuwbouw, duurzame bouw
De nieuwbouw voorziet de cliënten straks van  moderne appartementen met voor elk een eigen badkamer in hun appartement. De gebouwen zijn allemaal rolstoeltoegankelijk, gelijkvloers en elke verdieping is per lift te bereiken. Ook voorziet Het Raamwerk de gebouwen van vloerverwarming en in de zomer van vloerkoeling. Dit wordt door middel van een duurzame en energiezuinige warmte-koude-opslag in de bodem aangestuurd.

Achtergrond informatie bouw
Reeds in 2007 zijn de eerste schetsen gemaakt voor de nieuwbouw. Het definitieve ontwerp is eind 2008 afgerond. Met de intrede van de financiële crisis is het traject vervolgens vertraagd. In 2013 is Het Raamwerk met Rabobank Bollenstreek een overeenkomst aangegaan voor de financiering van de nieuwbouw.

Het Raamwerk heeft de bank een degelijke exploitatie voorgelegd voor de komende jaren. Hiermee is het traject verder in gang gezet.  Het Raamwerk is trots op het feit dat ze als zorgorganisatie, in deze tijd, zelfstandig kunnen gaan bouwen. Voornamelijk omdat ze daarmee hun cliënten een veel betere huisvesting kunnen bieden.  

35 Foto's BON