Datum: 09-07-2020 - 09:49
19
mrt
'15

Burgemeester Goedhart geeft startsein rijvaardigheidscursus 50+ automobilisten.

Burgemeester Goedhart heeft op donderdagmorgen in De Schelft het startsein gegeven voor alweer de 14e rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten. De afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/Teylingen (VVN) verzorgde de cursus dit keer voor ca. 70 cursisten....

Automobilisten van 50 jaar en ouder kregen door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht in de eigen rijvaardigheid.

Rijvaardigheidscursus
De rijvaardigheidsrit is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te geven in hun eigen verkeersgedrag en om vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden, in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

Aansluitend bezoeken de cursisten een aantal workshops waarin o.a. het gezichtsvermogen en het reactievermogen worden getest en ook de bewegingsactiviteiten die relevant zijn en voor het verkeer centraal staan. Ook zal worden ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.

Foto's BON