Datum: 19-09-2019 - 14:21
11
mrt
'15

4e en 11e plaats bij NK schoolbowlen voor de Prinsenhofschool.

Zaterdag 7 maart hebben 4 teams van brede school De Prinsenhof deelgenomen aan de finaledag van het Nederlands kampioenschap schoolbowlen 2015. Dit NK is in januari begonnen met de voorrondes bij Flamingo bowling onder goede begeleiding van diverse vrijwilligers van de...

Bowlingvereniging van Noordwijkerhout. Totaal speelden 36 teams uit Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk op 5 verschillende speeldagen allemaal hun eigen voorronde. In heel Nederland deden dit jaar totaal 493 mee aan de diverse voorrondes.

Op basis van de behaalde score over 3 games konden teams zich plaatsen voor de landelijke finaledag waar maximaal 60 plaatsen beschikbaar zijn. Hiervoor hadden zich dit jaar vier Noordwijkerhoutse teams geplaatst en die waren allemaal afkomstig van de Prinsenhof.

De Bananenbowlers (Luuk, Renier, Marcel), de Superbowlers (Daan, Bram, Nick),  de Dwarflords (Oisin, Daan, Bastiaan) en de Smigels (Pim, Sebastiaan, Jelmer) begonnen de finaledag ’s ochtends met het spelen van 2 hele games.

De 20 beste teams van de ochtend plaatsten zich uiteindelijk voor de grote finale diezelfde dag waar 3 complete games gespeeld moesten worden. De bananenbowlers en de Superbowlers behoorden tot deze beste 20.

In de grote finale hebben de Banenbowlers uiteindelijk de 4e plaats en de Superbowlers de 11e plaats weten te behalen. Een super mooie prestatie! De Prinsenhofschool wil de vrijwilligers van de bowlingvereniging bedanken voor alle hulp bij de voorrondes en tijdens finaledag.

We hopen dat er volgend schooljaar weer veel teams uit Noordwijkerhout en De Zilk mee kunnen doen aan de voorrondes in Noordwijkerhout voor het NK van 2016.

Foto's PR