Datum: 18-11-2019 - 20:24
09
mrt
'15

Wandelaars genieten van mooie lentedag bij de eerste 'Halfvastenwandeling'. (79 foto's)

Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werd afgelopen zondag door ruim 100 wandelaars meegedaan aan de eerste Halfvastenwandeling door Noordwijkerhout. De gemeente Noordwijkerhout (genomineerd als Wandelgemeente van het jaar 2015) stimuleert een gezonde....

en actieve leefstijl onder inwoners. De Sport- en Beweegcoaches helpen daarbij en samen zorgen zij voor een beweegaanbod tijdens en na schooltijd, bij de sportvereniging, in de woonomgeving of in de zorginstelling. De beweegcoaches van 'Noordwijkerhout in Beweging' hadden de carnavalsverenigingen in Noordwijkerhout benaderd of zij op een ludieke wijze 'bewegen' op de agenda wilden zetten.

Carnavalsvereniging de Keiebijters reageerde hier enthousiast op en ging de samenwerking met onder andere de Beweegcoaches aan. Het resultaat was een eerste Halfvasten-wandeling om de ´kater´ (het logo van de Keiebijters) eruit te wandelen.

De route was uitgezet in samenwerking met de wandeltak AV-NSL. Er waren 2 afstanden: één korte van 5 km voor recreanten en een langere van 10 km voor gevorderden door Noordwijkerhout.

Naast de wandeling werden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Allereerst zorgden de dansmariekes van de Keiebijters en de Keietoeters er voor dat de spieren met een heuse polonaise goed opgewarmd werden.

Halverwege de wandeling was er gelegenheid om in het theehuis van kinderboerderij de Dierenhoeve even bij te komen met een versnapering. Een paar kilometer later kon men in de Schelft onder leiding van de beweegcoach Andreas Niessl stabiliteitsoefeningen doen, deze waren goed voor de buik- en rugspieren en georganiseerd door Optisport Health Club.

Terug in het centrum van het dorp werd de lopers in de Dorpsstraat verrast met de muzikale klanken van de Keietoeters. Tijdens de gehele wandeling moesten de wandelaars zich bij de 5 posten melden voor een stempel en dat leverde na afloop weer een gratis kopje koffie op.

De prinsenparen van de Duinknijnen, Tulpkabouters en Keiebijters hadden zich bij de stempelposten opgesteld en daar konden de wandelaars meedoen aan de spelletjes om na afloop kans te maken op mooie prijzen. Er moesten vragen beantwoord worden zoals hoe heten de prinsessen van de 11 Keiebijters Prinsen, wie kan er het beste darten en wie loopt er het beste de hindernisbaan met een ei op een lepel.

Na afloop was er een gezellig samenzijn in de verenigingsruimte van de Keiebijters en werden de prijzen uitgereikt van de drie spelletjes van onderweg. De hindernisbaan met het ei werd het beste gedaan door Jelle Kool en daarmee verdiende hij een etentje die geheel verzorgd zal gaan worden door Prins Tulpie en Prinses Ferrari van de Tulpkabouters.

Prins Holiday en Prinses Sunshine van de Duinknijnen reikte de prijs uit aan de beste darter Erik van der Voort, hij kreeg uit handen van het Zilkse prinsenpaar het dartspel. Prins Stone en Prinses Jagger hadden een mandje vol met Keiebijters gadgets en die was voor (Viking) Marco Schelvis, hij had de meeste namen goed van alle 11 prinsessen van de Keiebijters.

Foto's (ook tijdens de wandeling) redactie BON.