Datum: 08-12-2019 - 16:15
25
mrt
'15

Verzoek woonbestemming voor 2 bollenschuren op de gemeentelijke monumentenlijst.(foto's)

Er liggen bij de gemeente twee verzoeken om een woonbestemming te geven aan bollenschuren die beide op de gemeentelijke monumentenlijst staan. Het eerste pand betreft een bollenschuur aan de Langevelderweg 37. Bij deze bollenschuur hebben onlangs opruimwerkzaamheden...

plaatsgevonden. In de laatste raadsvergadering gaf wethouder Knapp aan dat er al handhavers op afgestuurd waren om te bekijken wat de werkzaamheden inhielden. De bollenschuur is een gemeentelijk monument en vooral de deuren zijn volgens de wethouder heel waardevol.

De gemeente heeft de eigenaar aangeschreven om uit veiligheidsoverwegingen bouwhekken om het pand te laten zetten. Het college bekijkt op dit moment of de aanvraag van de woonbestemming gehonoreerd kan worden met behoud van de monumentale eigenschappen.

De tweede aanvraag van een woonbestemming betreft ook een bollenschuur op de gemeentelijke monumentenlijst en deze staat op de Herenweg nummer 334. Alleen is deze bollenschuur in zeer slechte staat en onlangs door de gemeente in de hekken gezet en is het pand uit veiligheidsoverwegingen op verschillende plaatsen ondersteund.

De eigenaresse van het pand, die woonachtig is in Frankrijk, is al verscheidene keren aangeschreven door de gemeente maar zij reageert tot nu toe nog niet. De kosten van de veiligheidsmaatregelen zullen verhaald worden op de eigenaresse. Ook deze aanvraag tot woonbestemming is in behandeling bij het college.

Foto's Herenweg 344 BON, foto Langevelderweg 37 PR.