Datum: 19-05-2022 - 03:48
07
mrt
'15

Kinderen St. Victorschool op bezoek bij de bakker. (23 foto's)

Op donderdag 5 maart is groep 4 van de St Victorschool op bezoek geweest bij de bakkerij. Daar aangekomen werd de groep opgesplitst in twee groepen. Zowel de banket als de broodbakkerij werden zo bezocht. Bij bakker Joerie konden de kinderen hun eigen witte bol maken...

Maar wel nadat Joerie erg duidelijk uitlegde hoe het brood wordt gemaakt en hoe het wordt gebakken. Uiteraard mochten zij hun eigen broodje versieren met diverse lekkere zaden.

Bij bakker Rene van Eeden worden de koekjes en gebakjes gemaakt. Uiteraard vonden zij dit erg interessant en lekker. Maar eerst eens eigen koekjes bakken, deeg rollen met vormpjes en dan in de oven. Daarna werd het smullen voor de kinderen, hun eigen lekkernij maken.

 

Een vormpje van chocola gevuld met slagroom en vruchtjes erop. Dat is erg lekker en er werd smaakvol van genoten. Bakker Joerie is de volgende nacht erg vroeg aan het werk gegaan, wel om 2.00 uur om de broodjes van de kinderen te bakken. En in de ochtend worden de eigen gemaakte broodjes en koekjes op school bezorgd.

 

Wij danken bakkerij van Eeden voor hun jaarlijkse inbreng en medewerking, want dit bezoek is een onderdeel van het project rondom de 1e Heilige Communie. Wel 16 kinderen uit deze groep doen op zondag 19 april hun Eerste Heilige Communie in de St Victorkerk.

Foto's PR