Datum: 28-09-2023 - 00:12
04
mrt
'15

Nova Zembla en Het Bombardement in de bioscoop van Munnekeweij.

Op zondagmiddag 22 februari werd op de locatie Topaz Munnekeweij een heuse bioscoopzaal geopend en werd als eerste film 'DE HEL VAN ’63' vertoond. De Stichting Vrienden van Munnekeweij heeft het mogelijk gemaakt om deze wens te realiseren. Ondertussen staan er al weer...

twee films klaar om de komende maanden getoond te woorden.

Op zondag 29 maart zal 'Nova Zembla' met o.a. Doutzen Kroes te zien zijn en op zondag 26 april 'Het bombardement' met Jan Smit in de hoofdrol. .

De voorstellingen beginnen om 14.00 uur, vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom. Bij de receptie van Topaz Munnekeweij kunt u uw bioscoopkaartje kopen voor € 3,50.

Na afloop wordt u een consumptie aangeboden. Let op na het succes van de eerste keer, vol is vol!

Heeft u zelf een voorkeur voor het zien van een film? U kunt dit aangeven bij de receptie van Topaz Munnekeweij, Via Antiqua 25 in Noordwijkerhout. Telefoonnummer 375544.

Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog).

In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes).

 

Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Het bombardement is een Nederlandse film van Ate de Jong, met in de hoofdrol Jan Smit, die zijn filmdebuut maakt. Het verhaal speelt in de Tweede Wereldoorlog en gaat over de bokser Vincent die rond het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 de liefde van zijn leven vindt in Eva, gespeeld door Roos van Erkel.