Datum: 01-07-2022 - 00:44
09
apr
'12

Sint Maarten verbindt parochies van verschillende dorpen.

Tweede Paasdag werd de nieuwe parochie Sint Maarten in de Ruïne van Teylingen in Sassenheim gedoopt. Van de nieuwe parochie waren de burgemeesters van de drie betrokken gemeenten: Teylingen, Noordwijkerhout en Noordwijk. Parochie Sint Maarten als Peetvaders aanwezig...

Tijdens de plechtigheid werd ook de nieuwe Sint Maartentulp ten doop gehouden. Deze tulp is speciaal voor de nieuwe parochie ontwikkeld.

De fusie is ontstaan tussen de parochiekernen Maria ter Zee en St. Jeroen (Noordwijk), St. Jozef en St. Victor (Noordwijkerhout), St. Matthias (Warmond), St. Pancratius (Sassenheim) en St. Bartholomeus (Voorhout). Aan deze fusie was een intensief traject van twee jaar voorafgegaan waarbij vertegenwoordigers van alle parochiekernen hard gewerkt hebben om de samenvoeging van de zeven parochies tot een succes te maken. De doopplechtigheid stond onder leiding van deken Ad van der Helm.

Jacques Aartman is samen met pastoor Goumans, nauw betrokken bij de fusie en vice-voorzitter van het nieuwe parochiebestuur: “Gezond en vitaal houden van onze parochiekernen staat voorop. We hopen ook in de toekomst geïnspireerde gelovigen bij de kerk te kunnen betrekken. Pastoor Goumans, voorzitter van het nieuwe bestuur: “Ik hoop dat we over enkele jaren kunnen zien dat het bestuur de locale kernen echt ondersteunt en er door groei iets tot bloei komt. Ik vind het een uitdaging om in Bollenstreek Zuid leiding te geven aan deze kerkontwikkeling.”
Bekijk de foto's van fotograaf Tino hieronder in de fotogalerij.