Datum: 25-09-2020 - 19:10
03
mrt
'15

Jury duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2015 bezoekt genomineerde 'Brood van Nu' (33 foto's)

Het kende een spannende aanloop dit jaar. Maar uiteindelijk overtreft het aantal inschrijvingen het aantal van voorgaande jaren: maar liefst 49! Al deze bedrijven hebben in hun bedrijfsvoering inspanningen gedaan om duurzaam met mensen, de aarde en hun omzet om te gaan....

Een geweldige klus dus voor de gemeentelijke jury om uit al deze bedrijven slechts een aantal te nomineren voor de verschillende prijzen. Het is gelukt en met trots presenteren wij de bedrijven die aan de tweede fase van de wedstrijd mogen deelnemen.

De vakjuryprijs van AkzoNobel Sassenheim.
Om de vakjuryprijs van AkzoNobel Sassenheim wedijveren dit jaar 4 bedrijven. Aan kop met 98 van de 125 te behalen punten gaat Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk, gevolgd door Annemieke’s Pluktuin uit Hillegom met 95 punten. De volgende deelnemers nemen een gedeelde 3de plaats in met 91 punten: RK Basisschool Andreas uit Voorhout en Brood van Nu uit Noordwijkerhout.

03-03-2015 - Jury bezoekt genomineerde in Noordwijkerhout
:
Op dinsdag 3 maart toerde de vakjury bestaande uit directeur Omgevingsdienst West-Holland (Derk Eskes), public affairs manager van de Van Ganswinkelgroep (Roland Amoureus) en winnaar 2014 eigenaar st(r)andplaats Nederzandt (Edwin de Beukelaar) langs alle genomineerde bedrijven.

In het begin van de middag bezochten de juryleden het Noordwijkerhoutse genomineerde bedrijf op Gravendam 'Brood van Nu'. Het bedrijf is een exclusieve desembrood bakkerij wat verschillende broodsoorten levert aan voornamelijk de horeca. Eigenaren Edwin Groot en Frits de Witt runnen de bakkerij waar nog tijd is voor het ambacht en aandacht is voor de authentieke biologische broodprocessen.

De bakkerij gebruikt alleen maar biologische grondstoffen voor het bakken van desembrood, maar ook de duurzaamheid staat hoog in de bedrijfsvoering van het bedrijf. De bakkerij is voorzien van led-verlichting en maakt men gebruik van het daglicht via het dak.

Men maakt gebruik van de nieuwste apparatuur en zijn ze een pilotbedrijf voor de leverancier van onder andere de brood bak- en rijsovens, om de nieuwe verbeterde en zuinigere uitvoeringen als eerste te gaan gebruiken.

De bakkerij is eigenlijk een pand in een bestaand pand en zo heeft men dubbele wanden zodat men de kou in de winter en de warmte in de zomer buiten de deur houdt. De ovens kunnen per lade gebruikt worden en er wordt alleen gebakken als de oven vol is. Tot aan de palletheftruck wordt er over duurzaamheid nagedacht, deze heeft de nieuwste led-accu en de olie die de heftruck gebruikt is biologisch.

Nadat we het heerlijke ovenverse brood eigenhandig mochten proeven, hopen we dat op 27 maart het Noordwijkerhoutse bedrijf 'Brood van Nu' de Duurzaamheidsprijs 2015 in de wacht gaat slepen. De bekendmaking is bij Kasteel Keukenhof, we houden u op de hoogte.

33 Foto's in de fotogalerij redactie BON.


De publieksprijs van EcoTap laadzuilen Noordwijk
Zoals gebruikelijk zal de publieksprijs van EcoTap laadzuilen Noordwijk worden uitgevochten via facebook.com/duurzaamheidsprijsbollenstreek. Dit jaar begeven zich 11 bedrijven op het strijdtoneel. Het zijn de runners-up: Stichting Het Huis van Tante Trees (Hillegom), Renault Nieuwendijk (Hillegom), APS led solutions (Lisse), Abswoude autopromenade (Noordwijk), AHCO weg- en waterbouw (Lisse), Raab Kärcher (Hillegom), STP Benelux (Noordwijk), Homma Elektrotechniek (Lisse), Bouwbedrijf G.J. van der Hulst (Lisse), de Baak bv Seaside (Noordwijk) en Stay Okay (Noordwijk).

Iedereen met een facebookaccount kan een stem uitbrengen op het bedrijf van zijn voorkeur. 26 maart om 9.00 uur ’s morgens stoppen we met tellen. Wie dan de meeste ‘likes’ heeft, wint de publieksprijs.

De aanmoedigingsprijs van Sercom Lisse.
Ook dit jaar zijn er weer 5 bedrijven die uitblinken op een speciaal onderdeel. Daarmee kwalificeren zij zich voor de aanmoedigingsprijs van Sercom Lisse. De 5 bedrijven – Koffiebar De Dames (Noordwijk), PWA computers (Noordwijkerhout), Bloembinderij van der Post (Hillegom), Melkveebedrijf W.J. van Graven (Lisse) en Domum (Sassenheim) zijn in handen gegeven van de sponsor, die na eigen onderzoek uit de 5 een winnaar zal kiezen.

Uitreiking bij Kasteel Keukenhof
Nieuwsgierig wie er gaan winnen? 27 maart is de uitreiking bij locatiesponsor Kasteel Keukenhof. Tijdens de uitreiking ook de sponsor EE-Care bekend zal maken welke bedrijven dit jaar in aanmerking komen voor een energie- en factuurscan.

Voor de eerste keer zal er ook een bescheiden evenement zijn rondom de prijsuitreiking. Hier kunnen alle duurzame ondernemers met elkaar en elkaars product of bedrijfsvoering kennismaken. Ook kunnen zij zich laten inspireren door nieuwe gadgets op het gebied van duurzaamheid.

 

Wie belangstelling heeft om kennis te maken met de duurzaamste bedrijven van de Bollenstreek, moet zich wel even melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie?
www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl

www.facebook.com/duurzaamheidsprijsbollenstreek

 

Foto's redactie BON.