Datum: 18-01-2022 - 17:35
26
feb
'15

Samenwerking SamenLoop voor Hoop en Inloophuis Scarabee.

Na het indrukwekkende evenement de Samenloop voor Hoop in 2011 en 2013 heeft een (deels) nieuwe organisatie vrijwilligers besloten zich in te zetten voor een nieuwe Samenloop voor Hoop in 2015.  Deze Samenloop voor Hoop zal georganiseerd worden op 13 en 14 juni 2015...

op het terrein van SJC in Noordwijk. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Het staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF kankerbestrijding.

Eregasten tijdens de SamenLoop zijn de survivors, dit zijn mensen die kanker hebben gehad. Inloophuis Scarabee en de voorzitter van de SamenLoop voor Hoop; Danielle Brink hebben een overeenkomst getekend.

Dit houdt in dat Scarabee zich ten volle gaat inzetten voor de organisatie rondom de survivors. Zij krijgen 10% van het opgehaalde bedrag met een max van 10.000 euro. Dit wordt aan hen betaald via KWF.

Inloophuis Scarabee
Inloophuis Scarabee is de ontmoetingsplaats in de regio voor mensen geraakt door kanker. Scarabee is er voor (ex)patiënten, naasten, kinderen van, nabestaanden of anderszins betrokkenen.

De missie van Scarabee is om mensen geconfronteerd met kanker te helpen de balans, ondanks hun ziekte, te (her)vinden, om zo weer midden in het leven te kunnen staan.

Samen met onze gastvrouwen en andere gasten (lotgenoten) kunt u praten over, of luisteren naar de vragen, ervaringen, angsten en emoties die kanker met zich meebrengt.

Een bezoek aan het inloophuis verplicht de gast tot niets en er zijn geen kosten aan verbonden aan een bezoek.

Wat biedt Scarabee nog meer?
U kunt in inloophuis Scarabee ook terecht voor informatie. Of u kunt meedoen aan één van de vele activiteiten die in het inloophuis worden georganiseerd. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over voeding bij kanker? Over palliatieve zorg? Juridische kwesties?

Vindt u het prettig om te praten met deskundigen en lotgenoten? Dan is Café Scarabee iets voor u. Scarabee organiseert iedere vierde maandag van de maand een interessante thema bijeenkomst onder de noemer ‘Café Scarabee’.

Het thema wordt gepresenteerd door een spreker met kennis van zaken en daarna is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Bezoekadres:
Oude Vest 17, Leiden
Telefoon: 06 - 525 862 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je je aanmelden met een team? Meelopen als survivor? Meewerken als artiest? Bijdragen als sponsor?
Kijk dan op de website:
www.noordwijkerhout.samenloopvoorhoop.nl
of www.noordwijk.samenloopvoorhoop.nl.
of via de Facebook pagina:
www.facebook.com/SamenloopvoorhoopNoordwijkNoordwijkerhout.

Foto's pr.