Datum: 30-03-2023 - 17:14
26
feb
'15

Gemeente maakt pas op de plaats bij Ruimte-voor-Ruimte regeling.

Het college maakte tijdens het persgesprek van deze week bekend dat men een pas op de plaats gaat maken bij de Ruimte-voor-Ruimte regeling. Bestaande aanvragen worden nog wel volgens de procedure afgehandeld, maar nieuwe aanvragen worden niet meer zo snel toegekend...

De politiek is, na wat ook in de laatste commissievergaderingen bleek, niet meer zo happy met al die lint-bebouwingen zoals het nu gebeurt bij de ventweg van de Gooweg (zie foto).

Met de vele aanvragen voor de Ruimte-voor-Ruimte regeling wordt volgens de partijen het vrije zicht op de bloembollenvelden steeds meer beperkt. Het onderwerp zal de komende tijd nog wel terugkeren in de verschillende vergaderingen.

Ruimte-voor-Ruimte regeling.
De regeling ‘Ruimte voor Ruimte’ draagt bij aan de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijke gebied. De nieuwe regeling beoogt de sloop van voormalige agrarische, niet-agrarische bedrijfsgebouwen of kassen.

Deze bouwwerken beperken de gewenste landschappelijke kwaliteit in het landelijke gebied. In ruil voor het slopen van kassen of gebouwen mogen onder voorwaarden één of meer compensatiewoningen worden gebouwd, op passende locaties zoals in een bebouwingslint of bij een buurtschap.

Foto BON