Datum: 06-07-2022 - 12:25
26
feb
'15

Schilderij 'Hoofdgebouw St. Bavo' van schilder Francisco Perez Anquita in collectie van NoVaTo

Onlangs kreeg NoVaTo de mogelijkheid om een prachtig schilderij aan te kopen van de schilder Francisco Perez Anquita met als onderwerp het hoofdgebouw van St. Bavo. Misschien kent u het schilderij wel, het was enige tijd tentoongesteld in het museum. Naast dit schilderij beschikt...

NoVaTo over twee krijttekeningen van deze schilder. Deze tekeningen tonen vergezichten op het dorp Noordwijkerhout en op congrescentrum Leeuwenhorst. Het schilderij is heel fijn geschilderd en verkeert in een goede staat.

Hoewel de vorige eigenaar de prijs fors naar beneden heeft aangepast, betekent deze aankoop toch een aanslag op het budget van de stichting. Om er voor te zorgen dat NoVaTo dit soort materiaal voor de Noordwijkerhoutse gemeenschap kan behouden vraagt zij uw financiële hulp door (minimaal) € 1,- te doneren.

Wilt u hen helpen, dan kunt u uw donatie doen via bankrekening RBRB 0900 1136 77 van de Regiobank of op woensdag en zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur in de Zeestroom. Het schilderij en de tekeningen zijn in de Zeestroom te bewonderen. Het bestuur en de vrijwilligers van NoVaTo danken bij voorbaat iedereen hartelijk voor hun bijdrage!

Francisco Pérez Anguita (geboren 1930)
De in Andalusië geboren Spaans/Nederlands schilder woont en werkt sinds 1961 in Den Haag. Het oude Den Haag heeft zijn fascinatie. Naast zijn werk, onder andere als gekwalificeerd lasser in de scheepsbouw, ontwikkelde hij zich al vroeg als kunstschilder. In 1977 voltooide hij zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten en besloot om professioneel kunstenaar te worden.

Foto's NoVaTo