Datum: 24-09-2021 - 11:17
24
feb
'15

Locas neemt Technisch Bureau Gebra en Installatiebedrijf Van Asten over.

Installatiebedrijf Locas met vestigingen in Alkmaar, Heiloo en Heemskerk heeft per heden de activiteiten van Technisch Bureau Gebra (van origine uit Noordwijkerhout maar niet te verwarren met de winkel van Gebra) en Installatiebedrijf Van Asten uit Noordwijk overgenomen. Gebra en Van Asten zijn beide familiebedrijven die tientallen jaren...

Van Asten zelfs ruim een eeuw, werkzaam zijn in Zuid-Holland...

Locas is eveneens een familiebedrijf dat veel waarde hecht aan duurzame relaties. Met de overname is een groot deel van de werkgelegenheid veiliggesteld en is een voortzetting van de activiteiten mogelijk gemaakt. Locas wil er alles aan doen om continuïteit te bieden aan de klanten van Gebra en Van Asten en wil daarbij graag gebruik maken van de aanwezige expertise.

Gebra en Van Asten hebben net als Locas een goede naam in zowel de elektrotechnische als installatietechnische markt.

De komende twee weken gaat Locas in gesprek met de opdrachtgevers van Gebra en Van Asten om zoveel mogelijk personeelsleden van Gebra en Van Asten een baan aan te kunnen bieden. Er zal daarbij veel afhangen van de bereidheid van de opdrachtgevers om hier in mee te gaan.

Op dit moment is er zekerheid op 15 banen voor de medewerkers van Van Asten. Voor de medewerkers van Technisch Bureau Gebra zal er de komende dagen meer duidelijkheid komen. Locas benadrukt dat ook het behoud van kennis belangrijk is.

Dit mede omdat de laatste jaren weinig leerlingen hebben gekozen voor een vaktechnische studie in de installatietechniek. Locas ziet dit voor de langere termijn als een groot zorgpunt.

Locas is een modern allround installatie- en onderhoudsbedrijf met een grote klantenkring. Deze klanten bevinden zich voornamelijk in Noord-Holland. Door de overname heeft Locas nu ook een vestiging in Noordwijk.

Dit is ook prettig voor bestaande klanten van Locas met opdrachten in Zuid-Holland, waar Locas nu vaak nee tegen moet verkopen. De directie ziet de uitbreiding als een belangrijke stap om haar naam te vestigen in Zuid-Holland en haar relaties in de gehele Randstad goed te bedienen.